Szombathely

2016.09.27. 13:14

Juhász Péter, az Együtt alelnöke: Orbán Viktor a leggazdagabb magyar - a népszavazás színjáték

Szombathely – A Fő téri császárkőnél állította föl az Együtt kedden délelőtt azt az installációt, amely Orbán Viktor a leggazdagabb magyar címmel a miniszterelnök vagyonosodásának folyamatát ábrázolja. Juhász Péter, az Együtt alelnöke állítja: a Fidesz-kormány és Orbán Viktor semmiféle eszköztől nem riad vissza a hatalom megtartása érdekében, hiszen „hatalomváltás esetén többen közülük nem kerülhetnék el a börtönt”.

Vas Népe

Juhász Péter Szombathelyen kifejtette: Orbán Viktor strómanoknál tartott vagyona eléri a 205 milliárdot, „eltitkolt luxusmajorságok, földbirtokok, családi nyaralók, milliárdos osztalékok, hatalmas nyereséget felhalmozó cégek vannak Mészáros Lőrinc, Garancsi István és mások kezén”.

Fotó: Unger Tamás

Az Együtt alelnöke úgy fogalmaz: miközben a Fidesz politikája ma nem kínál megoldást az egészségügy, az oktatás, a gazdasági élet problémáinak megoldására, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet a „korrupt Fidesz-maffiáról”. Az Együtt alelnöke szerint a figyelemelterelést szolgálja az október 2-ára kiírt népszavazás is, amellyel a kormány „igyekszik felosztani a magyar népet és egymás ellen uszítani”. Az Együtt a kvótaellenes népszavazás bojkottja mellett kampányol. Juhász Péter arra kéri a választókat, hogy „ne menjenek el szavazni, ne vegyenek részt ebben a színjátékban”.

A látogatásra reagált a szombathelyi Fidelitas is: "Juhász Pétert többek között zavaros anyagi ügyei, átláthatatlan politikai kavarásai teszik hiteltelenné. Emlékszünk arra, amikor Juhász még a kábítószer legalizációjáért küzdött városunkban, most úgy tűnik, új elfoglaltságot talált magának. Miközben Orbán Viktor miniszterelnök vagyonnyilatkozata folyamatosan rendelkezésre áll, Juhász Péter esetében nem tudjuk, valójában miből él, kik állnak mögötte, mit várnak tőle. Rendszeresen keveredik vitatható gazdasági ügyekbe. Látható, hogy mostani akciójának egyetlen célja van, a gyűlöletkeltés. Sajtóhírek szerint Juhász egyik fő támogatója a Prisztás-gyilkosság miatt 15 évre ítélt bűnöző, Portik Tamás. Egy tanú megerősítette, Portik milliókkal támogatta eddig is az Együtt politikusát. A szombathelyiek többsége nem kér a hazugságokból, a budapesti politikai kalandorokból, ezért is vagyunk biztosak abban, hogy nem hagyjuk magukat becsapni és megfélemlíteni. Személyes találkozások alkalmával megerősödik, a helyi polgárok döntő többségére számíthatunk most vasárnap" - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!