Szombathely

2016.12.04. 09:15

Kamerával a Szent Márton kórus nyomában Tours-ban

Szombathely - A közelmúltban mutatták be az Agora Művelődési és Sportház földszinti termében a Szent Márton Városi Kórus franciaországi szerepléséről készített útifilmet.

Civil Tudósítónktól

Horváth Zoltán, az Agora munkatársa ajánlotta a filmet a megjelentek figyelmébe. Hangsúlyozta, hogy jó lenne, ha minél több útifilm születne, és ezzel is gazdagodna az amatőr filmes világ.

A vetítésre zsúfolásig megtelt a terem a film iránt érdeklődőkkel Fotó: Bődi Lívia

A Szent Márton Városi Kórus Szombathely küldöttségének részeként július 1-4. között a tours-i A Piacere kórus meghívására érkezett a Szent Márton ünnepi napokra Tours-ba. Három nagy sikerű koncertet adtak, képviselve Szombathelyt. A kórus egyhetes útját kísérte végig fényképezőgéppel és kamerával a szombathelyi Simon Ádám. A filmben nemcsak a koncertekről, hanem a próbákról is láthattunk részleteket, csakúgy, mint az érkezés és a búcsúzás pillanatairól. A Chenonceau-i kastélyban és Candes-Saint-Martin-ben, a püspök halálának helyszínén közös koncertet adott a két kórus. A sorozat fénypontja a tours-i katedrálisban adott önálló hangverseny volt, ahol a közönség zúgó tapssal jutalmazta a szombathelyiek műsorát.

A kórus karnagya, Király Katalin is gratulált az alkotónak, és külön köszönetét fejezte ki azért, hogy a zeneirodalom legszebb művei szolgáltatták a film zenéjét.

Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!