Szombathely

2016.04.10. 07:49

Kárpátalja javára gyűjtöttek adományt a máltaisok - "Halló szívvel" fordulnak az elesettek felé

Szombathely - Éves jótékonysági estjükön fennállásuk 25. évét ünnepelték a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei.

Némethy Mária

Hagyományaikat megőrizve, ezúttal a háború sújtotta Kárpátalja javára gyűjtöttek adományt jótékonysági estjükön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) Szombathelyi Csoportjának tagjai.

Az est az idén elsősorban a jubileumról szólt a volt MMIK színháztermében. A máltaisok 25 éve segítenek szegény családoknak, betegeknek, nyaranta csellengő gyerekeknek és az élet perifériáján élőknek.

- Az Irgalmasság és Szent Márton Jubileumi Évében még inkább úgy gondoljuk, hogy a cselekedetek a legfontosabbak - hangsúlyozta dr. Asbóth Mária, a csoport vezetője, aki köszönetet mondott mindenkinek, de legfőképpen a Jóistennek, hogy segítette őket a 25 év során. A máltaisok pénteki jótékonysági estjén az élet árnyoldalán élőkről esett sok szó. Róluk beszélt köszöntő szavaiban dr. Asbóth Mária, hiszen rendkívül fontos, hogy „halló szívvel" forduljunk ezek felé az emberek felé.

A negyedszázadon át lelkesen végzett önkéntes munka megyei önkormányzati elismerését dr. Balázsy Péter főjegyző adta át dr. Asóth Máriának. A csoport alapítójaként ő, dr. Giczy Sarolta és Dávid István a szeretetszolgálat országos vezetésétől kapott elismerést.

Lendvai Rezső, az MMSz Nyugat-Dunántúli Régiójának vezetője kivetített képekkel illusztrálta és összegezte a szombathelyi csoport 25 éven át végzett odaadó, sokrétű munkáját. Ezen az esten nem vendégek léptek fel, hanem máltaisok és gyermekeik, unokáik adtak színes műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!