Szombathely

2016.02.09. 19:55

Kárpátalján segítettek - Kisdobrony több mint 8 millió forintot kap a szombathelyiektől

Budapest - Szombathely városa több mint 8 millió forinttal segítette a határontúliakat. Sokak számára szó szerint életmentő a segítség.

MTI

Kedden tartották a nehéz sorsú kárpátaljai gyermekek megsegítésére rendezett adománygyűjtő akció zárórendezvényét. Összesen 115 millió forintot gyűjtött össze a 23 megyei jogú önkormányzat, a pénzt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány használhatja fel a gyermekek életkörülményeinek javítására, a rászorulók magyarországi gyógykezelésére. Előbbi szervezet 70 millió, míg az utóbbi 45 millió forintot fordíthat a nélkülöző gyerekek megsegítésére.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Popovicsné Palojtay Márta, a kárpátaljai Katolikus Karitász főmunkatársa arra hívta fel a figyelmet, sokak számára szó szerint életmentő a Magyarországról érkező segítség. A nyugdíjasoknak 12 ezer forintból kellene megélniük, osztályvezető főorvosok fizetése nem éri el a 20 ezer forintot, egy gyermeksebészeti osztályon pedig műtőlámpára várnak, mert jelenleg két Zsiguli-lámpa fényénél tudnak csak operálni.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta, a megyei jogú önkormányzatok által felajánlott 5 millió forinton túl, minden város választott egy kárpátaljai települést, amelyet még támogat. Szombathely, Kisdobrony település nyugdíjaskorú és nagycsaládos lakóit támogatta 3 millió forinttal. Így a város, az állampolgári felajánlásokkal együtt 8 millió 417 ezer 300 forinttal segíti a kárpátaljai magyarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!