Szombathely

2016.08.28. 17:55

Kassai Lajosnak a szíve csücske Szombathely

A vendégek hada a Történelmi Témaparkból sem hiányzott az elmúlt hét végén.

Turbók Attila

Látogatóból és hadijátékból nem volt hiány egészen a vasárnap délután megtartott korok csatájáig, ahol a három nap összes harcosa - ha némileg vidámabb hangulatban is - összecsapott. A hét végén - ahogy az egyik szervező a Vas Népének megjegyezte - igyekeztek az autentikus megjelenésekre figyelni, itt igazán a középkorban érezhette magát a vendég.

 

A vasárnapi zárón viszont már a szórakoztatásé volt a hangsúlyt, a korok csatájában bizony megjelent egy motor és egy söröshordó is a harcosok között. Egy dolog biztos, Kassai Lajos - aki a szíve csücskének nevezte a Vas megyei székhelyet - és a díszvendégként megjelent Esterházy Antal méltó képviselője a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál, történelmi részének. A honfoglaló, török kori, vagy éppen viking kori hagyományőrzők búcsúzásában a szervezők sem csalódhatnak igazán: jövőre, veletek, ugyanitt. A témapark látogatottságára sem lehetett panasz, a rendezők igazán kitettek magukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!