Szombathely

2010.08.04. 02:24

Kelet Varázsa Hastáncfesztivál a várban

Csepregi, szombathelyi és kőszegi hastáncosok bűvölték el mozdulataikkal az ötödik alkalommal megrendezett Kelet Varázsa Hastáncfesztivál közönségét.

Simon Erzsébet

Csodálatos történelmi környezetben léptek fel azok a hölgyek, akik résztvevői voltak az ötödik alkalommal életre hívott Kelet Varázsa Hastáncfesztiválnak. A rendező Rumi Edina azt vallja: A tánc számomra olyan, mint az élet: néha könnyed és lágy, néha lendületes és magával ragadó, van amikor kemény és nagyon nehéz, de sosem adom fel! Vélhetően mind így gondolkodnak azok a lányok-asszonyok, akik látványos Kelet-idézésükkel bűvölték el a Nádasdy-vár udvarának közönségét az elmúlt hét végén. Rumi Edina Nadimah mellett Barasics Edina Faridah , Matecsik Mercedes, Lepold Ági, Novák Viki, Németh Krisztina, Pető Krisztina, Hegedűs Barbi produkciója mindenkit magával ragadott. Csakúgy, mint a Jabe Raks vagy a Habibi Orient koreográfiái. Igaza van a szanszkrit költőnek: a táncban benne van kicsinyben a világ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!