Szombathely

2016.09.15. 12:11

Készülhet az idősek parkja

Szombathely – A nyugalom szigete lehet az új park, ezt várják a létesítménytől. Lesz terasz, sakkasztalok és fitnesz eszközök is. Megszavazta a szombathelyi közgyűlés.

Bakos Ágnes

A tervezett park a felújított Szent Márton utca architektúrájához igazodik – derül ki az előterjesztésből. Elemeivel a szabadban hasznosan eltölthető időtöltést szolgálja. Dr. Nemény András képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az idősek számára, a nekik ajánlott és megfelelő gépekkel szereljék fel a tervezett fitnesz park részt.

Fotó: Szendi Péter

Tóth Kálmán képviselő azt javasolta, a beruházást bonyolítsa le a későbbi üzemeltető, a Szompark. Módosító javaslatát elutasították.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária úgy fogalmazott: a Fő tér rendezvények, mozgalmas programok helyszíne, az idősek parkja pedig a nyugalom, a csendesebb kikapcsolódás tere lesz. A finanszírozással kapcsolatban azt említette: 1 milliárd forintos pályázatra készül Szombathely, abból a pénzből is juthat a parkra, valamint az aktív időskor programra jövő évi keretét erre kellene költeni.

Az előterjesztés szerint klasszikus kialakítású park lesz térfigyelő kamerarendszerrel, automata öntözőrendszerrel, a legújabb ökológiai és környezetvédelmi követelményeknek megfelelően. Akadálymentes, modern, automatán üzemelő nyilvános illemhelyet is terveznek – állandó felügyelettel.

Járdafelújítás is része a tervnek: a Gyöngyös part felőli és a Wesselényi utcai járdaszakaszok újulhatnak meg a Borostyánkő áruházig. A park és a Gyöngyös patak kapcsolatát kis félkör alakú terasz biztosítja. Új padok, szemetesek lesznek, olyanok, mint a Fő téren. Többfunkciójú fitnesz eszközök és sakkasztalok kerülnek a parkba, ami 84,5 millió forintba kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!