Szombathely

2015.04.01. 13:49

Készülhetnek a szombathelyi Ferenczy István utca tervei - 16,5 millió forintot fordítanak a fejlesztésre

A városi önkormányzatnak gazdasági és városstratégiai bizottsága a városfejlesztési alapból 16,5 millió forintot biztosít a Ferenczy István utca fejlesztési terveinek elkészítésére.

Szombathelyi Médiaközpont

A szombathelyi önkormányzata fejlesztési tervei között szerepel a Ferenczy István utca meglévő szakaszának összekötése az Alsóhegyi úttól a Körmendi út – Szent Gellért út kereszteződésében lévő körforgalommal. Ezt a szándékot jól mutatja, hogy a csatlakozó sáv egy szakaszát a körforgalommal együtt ki is építették. A gazdasági és városstratégiai bizottság rendkívüli ülésén úgy foglalt állást, célszerű lenne az útépítés folytatása.

Lendvai Ferenc és Ágh Ernő látható az építendő útnál

A választókerület egyéni önkormányzati képviselője, Ágh Ernő kezdeményezésére került most a bizottság elé az út ügye – tudtuk meg Lendvai Ferenc tanácsnoktól, a bizottság elnökétől. A testület a Jáki út tehermentesítése és egyéb szempontok alapján úgy határozott, hogy a Városfejlesztési Alapból 16,5 millió forintot biztosít Ferenczy István utca fejlesztésének engedélyes és kiviteli terveinek elkészítésére, az engedélyezési eljárás lebonyolítására. A tervek birtokában bíznak abban, hogy saját vagy külső forrásból, vagy pályázatból lesz majd pénz a megvalósításra. A tanácsnok elmondta azt is, hogy az útépítésnek lehet olyan következménye, hogy a térségben megélénkül a gazdasági tevékenység.

A városrész lakói számára nagyon fontos lenne, hogy megépüljön ez az út –  ezzel indokolta  kezdeményezését Ágh Ernő önkormányzati képviselő. - A Ferenczy István utca teljes kiépítése után a Körmendi úti-Szent Gellért úti  körforgalmat kötné össze a temető előtti  csatlakozó utcákkal. Így a déli városrészből a temetőbe igyekvő városlakók azt könnyebben tudnák  megközelíteni. Ezt jelenleg csak nagy kerülővel tudják megtenni. Ennek a viszonylag rövid szakasznak az elkészülte jelentősen tehermentesítené a Jáki utat, s az Alsóhegyi utat is.  Számolni kell azzal is, hogy a közeljövőben a Haladás a Király sportlétesítményben játssza a mérkőzéseit, így ennek a megközelítése szempontjából is előnyös lenne az új út – mutatott rá Ágh Ernő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!