Szombathely

2014.09.30. 18:24

Kitüntetést kapott az önkormányzat

Budapest – Az idősügy területén végzett tevékenységéért „Idősbarát Önkormányzat” díjat kapott Szombathely.

Az elismerést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át Puskás Tivadar polgármesternek a Pesti Vigadóban. Balog Zoltán köszöntőjében hangsúlyozta: az idős emberek, a nyugdíjasok olyan erős tartóoszlopai az országnak, akik egész életükben kitartóan dolgoztak és kétkezi, szellemi munkájukkal életben tartották az országot.

Balog Zoltán (balról) gratulál Puskás Tivadar polgármesternek (Fotó: Médiaközpont)

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a díjkiosztón jelenlévő szombathelyi nyugdíjasoknak elmondta: Szombathely önkormányzata a májusi közgyűlésén fogadta el, hogy megpályázza az idősbarát önkormányzat címet. – Az önkormányzat a kötelező feladatok ellátása mellett különféle tevékenységekkel járul hozzá a méltó időskor eléréséhez, az idősek élethelyzetének javításához. A folyamatos házi segítségnyújtás működtetése, a demens idős személyek nappali ellátása, az „Idősek az idősekért” díj bevezetése, az Idősügyi Tanács hatékony működése, a „Segítő kezek program – összefogás az idősek otthoni biztonságáért” és az „Aktív időskor Szombathelyen” elnevezésű programok során végzett önkormányzati munka elismerése az Emberi Erőforrások Minisztériumának díja – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!