Szombathely

2017.01.17. 17:50

Kollégiumi fejlesztések

Szombathely - Csaknem 215 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum két kollégiumának energiahatékonysági korszerűsítésére. A munkálatokat várhatón már a héten megkezdik.

Médiaközpont

Több mint húsz éve épült a Savaria Szakgimnázium Hollán Ernő Kollégiuma, a fából készült nyílászárók azóta nagyon elhasználódtak. Ezeket a jelenleg legkorszerűbb, három rétegű üvegezésű, fokozottan hőszigetelt műanyagra cserélik. A mosdókat tavaly tavasszal újították fel, fürödni azonban a diákok csak turnusokban tudnak, a jelenlegi bojleres vízmelegítésnek ugyanis túl kicsi a kapacitása, ezen, a pályázatnak köszönhetően, napkollektorokkal segítenek majd. A Hollán Ernő kollégium teljes homlokzata, a födém és a tetőszerkezet is új szigetelést kap.

Sümegi Tamás, a Savaria Szakgimnázium igazgatója mutatja a régi ablakokat, amelyek szemmel láthatóan megértek a cserére
Fotó: Médiaközpont

A Puskás Tivadar Szakgimnázium Ady téri kollégiumának külső nyílászáróit is kicserélik, és az épületet is hőszigetelik. A tető kiegészítő szigetelést kap, napelemes rendszer kerül rá.

A két kollégium energiahatékonysági fejlesztésével várhatóan október végére készülnek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!