Szombathely

2016.10.26. 14:54

Közgyűlés: harminc napirendi pontot vitatnak meg a szombathelyi képviselők

Szombathely - Sport, karnevál, útfelújítás, közterület-elnevezés - változatos lesz a csütörtöki közgyűlés.

Bakos Ágnes

A Szova Zrt.-vel kapcsolatos döntések, az önkormányzati kitüntetésekre vonatkozó javaslatok, valamint a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a megválasztása zárt ülésen lesz téma a közgyűlésen. Ezenkívül 27 napirendet nyílt ülésen tárgyalnak meg a képviselők. A Savaria karnevál többszörösen is téma: egyrészt az idei fesztivál szakmai és pénzügyi lezárása, másrészt a jövő évi programsor pályázati lehetősége, harmadrészt pedig a karnevál közalapítványának személyi döntései. Sportos napirend is több van. Az egyik a Sugár úti kiscsarnok továbbfejlesztése, egy másik pedig egy B33-as mobil szabadtéri kosárlabda pálya kialakítása. A 2017-re é 2018-ra tervezett kiemelkedő sportrendezvényekről is szó lesz ma: az azok megrendezéséhez szükséges szándéknyilatkozatról döntenek a szombathelyi képviselők.

Megvitatják a készülő városmakett elhelyezését is. Budai István szobrászművész készíti a két méter átmérőjű bronz makettet és az a Fő térre kerül majd Szent Márton születésének 1700. évfordulója tiszteletére. A makettet a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szakértői bizottsága már véleményezte, azt írták „az alkotás a város egyik névjegyeként jelenhet majd meg". Közterület-elnevezés is témát ad a mai közgyűlésen. Szombathely híres szobrászművésze után Tóth István-park lesz, lehet a Brenner Tóbiás körút, a Nagyvárad utca és az Alsóhegyi utca közötti, még névtelen közpark. Kiterjesztik a köztéri szeszes ital fogyasztás tilalmát Szombathelyen - ez a javaslat is szerepel a mai napirenden. A rendelettervezet szerint a játszótereken és azok ötméteres körzetében, valamint a buszmegállók körül is tilos lesz az alkoholfogyasztás. A következő öt évben felújítják a város saját kezelésű útjait - erről is dönthetnek a képviselők. A javaslat szerint jövőre félmilliárd forintot költ az önkormányzat útfelújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!