Szombathely

2015.07.30. 11:15

Közmunkások is dolgoznak Szombathely köztereinek megszépítésén

Szombathely - Fákat, füvet és sövényt nyírnak, gyommentesítenek, öntöznek, játszótereket tartanak karban a parkfenntartó munkatársai a nyári időszakban. Ütemterv szerint haladnak a munkák.

A májustól szeptemberig tartó időszak adja a legtöbb munkát a parkfenntartóknak. Füvet és sövényt nyírnak, a fákat a hangtomográfos vizsgálatok eredményei alapján vágják ki, és a napokban metszik az ostorfákat is.

– Ez a fafajta ezekben a hónapokban is igencsak hajt. A lecsüngő ágak pedig akadályozhatják az utak, járdák mentén a közlekdést – tudtuk meg Hegedüs Esztertől, a Szompark kft. kertészeti és műszaki vezetőjétől.

A Szompark munkatársai a Szigligeti utcában. Fotó: SZMK / Cseh Gábor

A szakember szólt arról is, hogy a cég a saját dolgozói mellett közmunkásokat is bevon a fűnyírásba. Az ütemezésnél figyelembe veszik a városi nagyrendezvények időpontját is. A virágágyások folyamatos gondozást igényelnek: gyomlálnak, öntöznek és pótolják a tönkrement növényeket. Augusztus első két hetében folytatódnak a növényvédelmi munkálatok is a közterületeken.

A játszóterek karbantartása, a padok javítása és a szökőkutak tisztán tartása is a parkfenntartó feladatai közé tartozik. A munkák mindenhol ütemterv szerint haladnak.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!