Szombathely

2016.04.17. 17:31

Különleges madarakat is árultak a szombathelyi kisállatvásáron

Vasárnap reggel kisállatárusok lepték el az Oladi ÁMK udvarát. 2002 óta hagyomány már Szombathelyen a tavaszi börze, amit minden évben a Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület szervez meg.

Vadas Krisztina

Idén is széles választékkal várták az érdeklődőket a tenyésztők: hoztak galambokat, nyulakat, papagájféléket, díszbaromfikat, valamint kislibákat és naposcsibéket is.

A vásárlóknak nem volt egyszerű a döntés, szebbnél szebb példányok közül választhattak. A gyermekek nagyon élvezték a programot, sokan csak messziről vizslatták a ketrecben ugrándozó nyuszikat, ám voltak olyanok is, akik megsimogatták vagy az ölükbe vették a pihe-puha kisállatokat. A madarakra rácsodálkoztak: nem gondolták, hogy például a papagájokból vagy a galambokból ilyen sok különböző fajta létezik.

Nem csak vásárlási céllal érkeztek érdeklődők: sokan nem tarthatnak otthon állatot, így ilyenkor elhozzák a gyerekeket, hogy találkozhassanak különböző, néha ritkaságnak számító díszállatokkal.

A vásár sikerét mutatja, hogy fél 11-re már szinte üres volt a placc, pedig délig hirdették meg a börzét. Azonban ekkora már a legtöbb eladásra kínált jószágot elvitték.

Tőke László és felesége különösen boldogan térhettek haza: ajándékba kaptak egy kacagógerlepárt egy tenyésztőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!