Szombathely

2016.10.30. 16:56

Látta a vasárnap délutáni felhőket Szombathely felett? Most pótolhatja!

Szombathely - Esővel nem fenyegettek a Szombathely felett elvonult felhők, de szépek voltak. Nézze meg, a jövő héten pedig öltözzön rétegesen!

Bakos Ágnes

A napnyugta egy órával korábban érkezett vasárnap, mint szombaton: az utolsó napsugarak pedig vattacukorszerű, világoskék felhők alatt mutatták meg magukat Szombathelyen.

Hat másodpercben összefoglaltuk, mit láthattunk körülbelül húsz méter magasból:

Látható: változatos felhők tarkították az eget Szombathelyről nézve. „Cu1, Cu2 egy-egy okta, és három okta Sc5, ezenkívül Ac4, Ci1, Ci2 felhők, az összes felhőzet öt okta. Csökkenő felhőzet.” – hivatalosan ezt láthattuk, ezt jelentette Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője késő délután.

Ami a folytatást illeti: a következő napokban többször kisüt a nap, de olykor erős szélre, esőre is készülni kell.

Rétegesen kell majd öltözni, miközben a felhőket csodáljuk: november elsején például a fagyzugos helyeken akár mínusz öt fokig is hűlhet a levegő, a hétvégén viszont akár 15 °C körül alakulhatnak a maximumok a középtávú előrejelzés szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!