Szombathely

2015.01.23. 13:58

Lecsapott a helyi Pókember, egyetlen ajtót sem használt a tolvaj

Szombathely – Betörtek a Flórián Társas Irodaházba mégpedig úgy, hogy egyetlen ajtót sem használt a tolvaj. A második emeleti irodába az ereszcsatornán át vezetett az út. A kár több ezer forint és egy laptop.

Szendi Péter

Betörtek a Flórián Társas Irodaházba a múlt hétvégén. Elvittek egy laptopot és némi készpénzt. Ez önmagában mindennapos hír lehetne, annak ellenére is, hogy az irodaházba évek óta nem történt illetéktelen behatolás. A hírérték abból adódik, hogy az épület összes ajtaja zárva volt, tudtuk meg Horváth Tamásné közös képviselőtől, aki a rendőrök segítségével rekonstruálta a betörés módját.

Ha az ajtók zárva voltak, azt gondolhatnánk, nyilván az ablakon keresztül mászott be valaki – ez így is volt. A betörő azonban egy második emeleti ablakon át jutott be az épületbe. Mégpedig úgy, hogy az ereszcsatornán mászott fel. A betörés helyszínét elnézve, az első emeletig még mi is eljutottunk volna, mivel itt a feljutást segítette néhány kiszögellés. Ráadásul itt egy lapos tetős melléképület tetejére lehet feljutni. Adja magát, hogy ha már a földszint ablakai nem voltak jók, akkor az első emelet ablakai is megteszik. A betörő azonban elsőre érthetetlen módon folytatta útját az ereszcsatornán, és egy második emeleti ablakot befeszítve jutott be az épület egyik irodájába.

A betörő a második emeletig meg sem állt, mert tudta hova kell menni. Az új ablakon könnyen bejutott az épületbe
Fotó: Szendi Péter 

A közös képviselő szerint erre két oka is lehetett, egyrészt azért mászott a második emeletig a betörő, mert ott éppen frissen cserélték a nyílászárókat, így ott könnyedén bejuthatott anélkül, hogy kitört volna akár egyetlen ablakot is. Másrészt az első emeleten besötétítették az irodákat, vagyis nem lehetett látni, hogy milyen eltulajdonítható értékek vannak odabenn. A frissen felújított ereszcsatornán a Pókember feljutott a második emelet egy szélső irodájába, a nyomokból ítélve itt szétnézett kicsit. Mivel azonban semmi mozdíthatót nem talált, az irodában található fénymásoló pedig túl nagynak bizonyult, átlendült a mindössze pár centiméteres párkányon a szomszéd irodába. Itt az óvatosság már valamiért nem volt annyira fontos, mert a Pókember kitörte az aprócska ablakot. Ám ez az iroda is üres volt. Leszámítva, hogy volt benne egy ajtó, ami átvezetett egy harmadik irodába, ahol megtalálta azt, amit keresett. A betörő úgy távozott, ahogyan jött, az ereszen át.

Lássuk, mennyire volt profi: nem lépett ki a közösségi terekbe, nyilván tartott a mozgásérzékelőktől. Az épület hátsó részén hatolt be, ahol minimális volt a lebukás veszélye. Kesztyűt viselt ezért nem hagyott ujjlenyomatot. Csak oda ment be, ahova belátott. Kifigyelte, hol cseréltek ablakot, és szerencséje volt, mert az ereszcsatorna megtartotta.

Mivel annyi Columbo-t láttunk már, hogy úgy érezzük, még a feleségét is ismerjük, arra gondoltunk, megpróbálkozhatunk a Pókember profiljának a felállításával is: kis termetű és mozgékony
Illusztráció: Kelemen Attila


Az irodaház már nem volt annyira szerencsés, mert ismét javítani kellett az ereszt és cserélni egy törött ablakot. Arról már nem is beszélve, hogy több tízezer forint készpénz és egy laptop eltűnt.

Mivel annyi Columbo-t láttunk már, hogy úgy érezzük még a feleségét is ismerjük, arra gondoltunk megpróbálkozhatunk a Pókember profiljának a felállításával is. Erre jutottunk: kis termetű, éles szemű, mozgékony valaki, aki feltehetően dohányzik. Ja, igen eltűnt egy doboz cigi is. A ruházatáról ötletünk sincs, de talán a piros és a kék dominál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!