Szombathely

2015.12.15. 18:49

Leon-ügy: így indokolja tettét a francia apa

Nem verte meg a kisfiú édesanyját, a magyar bíróság nem illetékes, bármikor joga van az utcáról elvinni saját gyerekét - állítja a francia férfi, aki Szombathelyről vitte el a kétéves Leont.

Budai Dávid

Patrick Royer alig több mint egy órával ezelőtt osztott meg egy bejegyzést Facebook oldalán, amelyben leírja, ő hogyan látja a történteket. "A fiam visszatért Franciaországba az apukájához, ahogyan meghatározták a bírók. Nekem ítélték a fiamat. A fiam neve Léon ROYER, egészséges és egyáltalán nem szenvedett el traumát. Javasoltam az anyjának hogy jöjjön el meglátogatni a kicsinket minden nap négy órát Gaillard-ba, de nem kaptam semmiféle választ. A keddi eseményekről: nem vertem meg a fiam anyukáját. A magyar bíróság nem illetékes. A felügyeleti jogot abban az esetben, ha nincs döntés (két év után!!!) fele-fele arányban kell megosztani. Szóval bármikor elvihetem a fiamat az utcán."

Mint arról korábban hírt adtunk, a rendelkezésre álló adatok szerint Patrick Royer 46 éves francia állampolgár december 8-án 17 óra körüli időben Szombathelyen bántalmazta gyermeke édesanyját, majd közös gyermekükkel ismeretlen helyre távozott. Megírtuk azt is, hogy a gyerekért valószínűleg egy bérelt autóval ment, majd a saját autójával hagyta el a várost. Információink szerint a Szombathelyi Járásbíróságon már egy ideje folyamatban van az anya által kezdeményezett polgári peres eljárás a kisfiú elhelyezésének ügyében, ám jogerős érdemi döntés még nem született. Az ügyet bonyolítja, hogy Franciaországban is folyamatban van peres eljárás. Jogerős döntés egyik országban sem született – erre utalhat bejegyzésében az apa.

Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt még kedden indított büntetőeljárást, majd a Szombathelyi Járásbíróság december 11-én Partick Royerrel szemben kiadta az európai elfogatóparancsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!