Szombathely

2014.11.16. 13:05

Lesz-e közgyűlés hétfőn?

Ismét rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakció. Hétfőn tárgyalnának az általuk javasolt napirendi pontokról.

Cseszkó Tamás

Úgy szól az önkormányzati törvény, hogy amennyiben a képviselő-testület egynegyede aláírja a közgyűlés összehívását, a polgármesternek erről gondoskodnia kell. Mint ismeretes, a baloldali frakció már a választásokat követő néhány napon belül bejelentette, tárgyalni szeretnének egyebek mellett a fizetőparkolás eltörléséről, a szociális segélyezésről, a Falco-gyár kérdéséről, valamint beszámoltatnák város tulajdonában lévő cégek vezetőit is.

Dr. Puskás Tivadar polgármester törvényi kötelezettségének eleget téve a rendes közgyűlés estéjére hívta össze a rendkívüli közgyűlést, ám az nem tartott sokáig, ahhoz ugyanis, hogy a napirendi pontokat tárgyalni tudják, közgyűlési többségre van szükség, ám a Fidesz-KDNP frakció, valamint a Pro Savaria képviselője, Molnár Miklós nem fogadták el a napirendi pontokat. A baloldal már akkor jelezte, újra kezdeményezni fogják a rendkívüli közgyűlést.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) a közgyűlést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Szombathelynek munkaterápiára van szüksége, ezért újra kezdeményezik a rendkívüli közgyűlés összehívását a korábban leszavazott napirendi pontokkal. A polgármester tehát hétfőre újra összehívta a testület tagjait. A reggel 9 órakor kezdődő ülés legnagyobb kérdése, hogy lesz-e bármiről vita, tárgyalnak-e bármiről. Azért is érdekes a helyzet, mert a naptár szerint november 24-én is lesz egy közgyűlés, a kormányzópárt által javasolt napirendi pontokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!