Szombathely

2017.04.26. 14:27

Lomok és szél utáni takarítás

Szemétszedésre hívják a hétvégén a Joskar-Ola lakótelep lakóit, eltakaríthatják a múlt heti lomtalanítás nyomait.

Bakos Ágnes

A Civil Összefogás a Joskar-Ola Lakótelepért szervezet hirdette meg az önkéntes szemétszedést a lakótelep teljes területére április 28-ára. Három éve rendszeresen szerveznek szemétgyűjtést, a fel-adat pedig ezúttal nagyobb a szokottnál. Egyrészt a múlt heti viharos időjárás nyomán, másrészt a lomtalanítás „jóvoltából". A szeles idő több redőnyt is leszakított, virágcserepeket, műanyag zacskókat forgatott a házak között - sok még most is ott hever az utcák mentén. Az idei lim-lom akció a múlt hétvégén volt a Joskar-Ola lakótelepen, természetesen a kitett háztartási hulladékot elvitték a területről, de „apróságok" maradtak a kupacok után - azt is felszedik a péntek esti szemétszedés alkalmával.

Egyébként a lomtalanítás majd májusban folytatódik Szombathelyen. Május 6-án a Perint pataktól nyugatra eső városrészben pakolhatnak ki a lakók, a Jáki úti temetővel bezárólag. Vagyis Oladon, az Oladi lakótelepen, a Csónakázótó környékétől a Jáki úti temetőig gyűjtik majd be a lomokat jövő szombaton. Az idei ötödik lomtalanítási nap május 13-án lesz, akkor a kőszegi-szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrészből viszik el a lomokat, valamint Kámon és Herény városrészekből is. Az idei szombathelyi lim-lom akció május 20-án zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!