Szombathely

2014.10.31. 18:14

Málnazselé agyvelővel – A Halloween csábítása

Csupasz ágon himbálódzó szellemek ijesztő látványa fogadja a betérőt a nagy múltú szombathelyi cukrászda udvarán. A hónap utolsó napján merész Halloween-napi ínyencségeket kóstolhatnak éjszakába nyúlóan mindazok, akik nem riadnak meg attól sem, ha levágott ujjat, vagy véres agyvelőt kínál nekik az Adams Család apraja-nagyja.

Kovács Ágnes

A fagyis pult előtt a sarokba állított koporsó tövében épp egy elhantolt készül kimászni, a habos halmok tetején egy kipottyant szem csücsül. Megkóstolhatjuk a vérben tocsogó joghurtos túró tortát, vagy elszopogathatunk néhány üvegszilánkot a megszokott lúdláb tetején. A nagyon csokist vámpír-protézissal fogyaszthatjuk, de vannak cuki kis gesztenyés szellemek és tököcskék is jócskán. Arra senki ne gondoljon, hogy a torkosság a hét fő bűn egyikeként a pokolba taszít minket, mert ezen a napon muszáj lesz megkóstolni ezeket az ínyencségeket!

Fotós kollégámmal nem bírtunk kíváncsiságunkkal, így megnézhettük azt is, hogyan készül a koporsó-nasi, amelybe Mészáros Gábor épp darált csokoládét és sütőtökkrémet zár, de hatalmas sikere van a pókhálóval díszített sütiknek is. A cukrász-tulajdonos azt meséli sok ötletelés előzte meg a programot, hiszen ijesztő, de szép desszertekre vágytak. Kísérleteztek például egy vérágas szemmel is, amelyet végül mégsem tálaltak fel, mert nagyon sokkolóra sikerült. Egy kis zselé, néhány diszkréten elszórt csokiból öntött nyolclábú is elég a borzongáshoz. Az alapanyagok a szezon kedvenceit idézik, a sütőtök és a gesztenye az abszolút favorit.

A legbizarrabb újítás, nyilván a hosszú karmú ujjperc a trüffel tetején. Mit mondjak, a vendégek imádták! Annyi ötlet és humor van itt együtt, hogy senkinek sem jut eszébe a halhatatlanság szomorúságán gondolkodni, sem azon, vajon Dante Poklának melyik bugyrába csúszom, ha felfalok még egyet a málnazselés agyvelőből. Egyszerűen muszáj kipróbálni! Bele kell borzongani kicsit a jóba. Ahogyan az olvadt csokoládét kanalazom, csak arra tudok gondolni, milyen csodálatos az élet, még akkor is, ha egyszer elmúlik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!