Szombathely

2015.04.15. 16:29

Maratoni gyűlés lesz - 37 napirendi pontot tárgyal meg a szombathelyi képviselő-testület

Szombathely - Harminchét nyilvános napirendi pontot tárgyalnak meg csütörtökön a szombathelyi képviselő-testület tagjai. Döntenek az Aréna Savaria korszerűsítéséről, elfogadják a város klímavédelmi stratégiáját, de szó esik a ciklus kiemelt fontosságú fejlesztéseiről is.

Unger Tamás

Csütörtök 9 órakor ismét összeülnek a szombathelyi képviselők, hogy megvitassák a megyeszékhely ügyes-bajos dolgait.

Az első napirendi pont az Aréna Savaria és a Sugár úti sportcsarnok fejlesztését taglalja. Az önkormányzat önerőt ad, hogy a létesítményeket társasági nyereségadó felajánlásokból fejleszthessék tovább. A beruházás összköltsége 111 millió forint, amihez a város 33 millió forinttal járul hozzá.

A beruházás azért is fontos, mert júniusban Magyarországon rendezik meg a női kosárlabda Európa-bajnokságot, a C-csoport mérkőzéseinek Szombathely lesz a házigazdája. Tárgyalnak a város klímavédelmi és energia stratégiájáról is. Az volt a cél, hogy összehangolják a különböző fejlesztésekkel, programokkal azon célkitűzést, hogy környezetbarát település lehessen Szombathely.

Döntés születhet arról is, hogy a Milánói Világkiállítás pavilonját később Szombathelyen, a 11-es Huszárúti laktanya területén helyezzék el.

Csütörtökön pont kerülhet a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatói pályázatának ügyére is. A képen Puskás Tivadar polgármester, valamint Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek és dr. Károlyi Ákos aljegyző. Fotó: Unger Tamás

A közgyűlésen költségvetési kérdések is szóba kerülnek, a város által működtetett intézmények vezetői a 2014-es pénzügyi-gazdasági ellenőrzések tapasztalatairól adnak számot.

Csütörtökön pont kerülhet a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatói pályázatának végére is. Hárman pályáztak az intézmény élére, az előzetes bírálóbizottság a jelenleg megbízott igazgatóként dolgozó Kiss Barna pályázatát találta a legjobbnak, így ha a közgyűlés is rábólint, ő vezetheti a következő öt évben a nemzeti intézményt.

Döntenek arról is, hogy ki vezesse a Savaria Turizmus Nonprofit Kft,-t. A tisztségre egyébként öten pályáztak: Gosztola Anita, Taschner Tamás, Grünwald Stefánia, Bozsó Márton és Grünwald Zsolt.

Bővülhetnek a megyeszékhely határon túli kapcsolatai is, az előterjesztés szerint ugyanis testvérvárosi megállapodást köthet a város a horvátországi Sisakkal.

Fontos gazdasági kérdésekről tárgyal sürgősséggel az önkormányzat, az asztalra kerülhet a Styl Ruhaipari Rt. ügye. Mint arról már beszámoltunk, a kormány 1,5 milliárd forintos mentőövet bocsátott a cég rendelkezésére.

A zárt ülésen a Vasivíz Zrt. üzleti tervének elfogadásáról döntenek, de az oktatás és az egészségügy területén dolgozó önkormányzati dolgozók kitüntetésére is javaslatot tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!