Szombathely

2014.05.20. 09:50

Második lett a Savaria triója

Szombathely - A Savaria Szakképző Iskola háromfős csapata az előkelő második helyen végzett az országos autótechnikai tanulmányi verseny döntőjén.

Tóth Gábor

Az elődöntő hetedik, majd a középdöntő második helyezése után az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskola háromfős autótechnikus csapata Budapesten, a Porsche Hungária központjában rendezett országos autótechnikai tanulmányi verseny döntőjén az előkelő második helyen zárt. A sikeres csapat tagjai: Erdélyi Martin, Kenesei Gábor, Kutits László 15.T osztályos autótechnikus tanulók.

A Savaria országos második helyén végző triója. Balról Kenesei Gábor, Erdélyi Martin., Kutits László. Fotó: SZMSZIK Savaria SZKI

A 2014. évi versenyt az Autószerelők Országos Egyesülete bázisiskoláinak körében hirdették meg. A versenyfelhívásra 18 iskola egy-egy csapattal nevezett. A döntőben két tesztfeladat után a szóbeli versenyrészben három szerkezeti témacsoportban (1. CR dízel tüzelőanyagadagolás-technika, 2. korszerű sebességváltók, 3. gépjárművek kormányzása, elektromechanikus szervo) adtak számot tudásukról a tanulók. Végül a verseny gyakorlati része következett: a csapatoknak három gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk, VW, Audi szerkezetek dokumentáció birtokában történő mérését, szerelését, beállítását, diagnosztikáját. Az eredmények összesítése után a Savaria csapata immár harmadik egymás utáni évben állhatott fel dobogóra.

– A sikerhez nagyban hozzájárult az autótechnikus diákok céltudatos felkészülése, az iskola szakmai tanárainak munkája csakúgy, mint a jó kapcsolatrendszernek köszönhetően az iskolával együttműködő márkaszervizeknek, független autójavító műhelyeknek a felkészüléshez nyújtott segítsége, szakmai támogatása – fogalmazott Sümegi Tamás, a SZMSZIK Savaria SZKI igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!