Szombathely

2016.05.28. 12:13

Megmérettetés az egészségből

Szombathely - Egészségnapot tartottak a héten az Agora Művelődési és Sportházban. A vetélkedőn 11 csapat 10-10 fővel, valamint a szurkolók vettek részt a város középiskoláiból. A versenyt 9-11. évfolyamos diákoknak szervezték.

Melus Marcell

A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Gazdasági Ellátó Szolgálat Védőnő Szolgálata 11-12. osztályos diákok számára szervezett „Egészség? - Megéri!” címmel vetélkedőt. A közgyűlés még korábbi határozatában fogadta el a „Szent Márton Köpenye Szociális Programot”, mely egyik eleme egy komplex egészségnevelési program a város óvodásai, általános és középiskolásai részére. A program fontos célja, hogy az egészségtudatos magatartás folyamatosan beépüljön a gyermekek mindennapjaiba.

A tanulóknak előzetesen egy bemutatkozó kisfilmet és egy egészségügyi csapatzászlót is kellett készíteniük (Fotó: Melus Marcell)

A megmérettetést Dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei jogú város polgármestere nyitotta meg. Hangsúlyozta, hogy a versenyeken mindenkinek sportszerűen kell részt vennie, a sportági versenyek pedig megtanítanak sok mindenre, így a többi között egymás tiszteletére és a sportszerűségre is. A vetélkedők előtt Farkas István diák-alpolgármester is szót kapott, ő is buzdította a fiatalokat a versengésre.

Mintegy 15 helyszínen, különböző feladatokban, mérték össze tudásukat a diákok. Sokrétegű sportfeladatokban, elméleti tesztekben, egészségi és ügyességi próbákon kellett remekelniük. A kábítószer káros hatásai, valamint az egészséges életmódra nevelés került ezen a napon a középpontba. Az Országos Mentőszolgálat szakemberei segítségével pedig az újraélesztés, az elsősegélynyújtás alapjait, valamint a stroke esetén történő teendőket láthattak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!