Szombathely

2017.04.25. 18:39

Megújulhat a Szombathelyi Képtár?

A város turisztikai vonzerejének növelését szolgáló fejlesztésekkel, az új sportkoncepcióval, valamint a kulturális intézmények munkájával is foglalkozott kedd délutáni ülésén a közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Szombathelyi Médiaközpont

Elsőként három, előkészületben lévő, összesen mintegy 3,5 milliárd forintba kerülő turizmusfejlesztési projektről tárgyalt a bizottság. A víztorony teljes rekonstrukciójához kapcsolódva felújítják a Brenner parkot. Egy másik fejlesztés során a Romkertben új védőépületet alakítanak ki az aula mozaikjának megóvására, és megvalósul a képtár turisztikai fejlesztése is.

A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága támogatta, hogy a város vezető partnerként szerepet vállaljon a Szent Márton szellemiségével összefüggő nemzetközi projektben. Kisebb vita alakult ki a Szent Márton Intézet létrehozásáról, mivel jelenleg bizonytalan a működés finanszírozása.

Abban teljes volt az egyetértés, hogy Szombathely részt vegyen az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázaton. Az ezt előkészítő munkacsoport tagjait a közgyűlés választja majd meg.

A bizottság kiemelten foglalkozott a város sportfejlesztési koncepciójával, amely 2025-ig határozza meg Szombathely sportjának fejlesztési irányait. Értékelték és jóváhagyták a kulturális intézmények 2016. évi beszámolóit és elfogadták az idei évre vonatkozó munkaterveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!