Szombathely

2016.05.08. 15:50

Magyarok a Barcáért

Szombathely - Több neves futballista és családja is részt vett a Magyarok a Barcáért díszbemutatóján az Agora - Savaria Filmszínházban.

Simán Klára

Az FC Barcelona és Messi nevét a világon mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy az ötvenes évek Messijét Kubala Lászlónak hívták. Miatta építették fel Barcelonában Európa legnagyobb, százezres arénáját, a Camp Nout. Aztán 1956-ban csatlakozott Kubalához Kocsis és Czibor, az Aranycsapat két játékosa. A három magyar hőssé vált Barcelonában, és meghódította a spanyol és a katalán nép szívét. Ez a történet rólunk magyarokról, a tehetségről, a szorgalomról, az emberségről és a kitartásról is szól, és arról, hogy az álmok megvalósíthatók - ez áll az ŐrvidékHáz rendezvényének felhívásában.

A rendező, Kocsis Tibor és Dunai II. Antal, a jól ismert futballista Fotó: Unger Tamás

A bemutatón Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező kérdésünkre elmondta, hogy a futball korábban nem állt közel a szívéhez, azonban a film olyan emberi drámákat, erőt és értékeket dolgoz fel, amelyekből pontosan kiderül, hogy ez mindenkihez szól - és nem csak a futball szerelmeseihez: Több, mint egy történet - ez a film szlogenje.

- Az ő példájuk erőt, hitet ad nekünk, és az utánunk jövő generációnak is. Külföldön pedig alakíthatja, formálhatja, erősítheti a magyarokról kialakult pozitív képet - jegyezte meg a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!