Szombathely

2014.07.30. 16:10

A Rohonci úton cserélik a földkábeleket

Szombathely - Még ebben az évben közel hatvan millió forintot költ az E-on a közvilágítás rekonstrukciójára. A Rohonci úton múlt hét óta zajlanak a munkálatok, ahol a földkábeleket cserélnek.

Farkas Eszter

Egy hete dolgoznak a munkagépek a Rohonci úton, ahol a Bartók Béla körúti és a Váci Mihály utcai kereszteződések közötti szakaszon, mind két oldalt cserélik a negyven évvel ezelőtt lefektetett közvilágítási földkábeleket. Erre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban sokszor volt üzemzavar a környéken. Egyházi Nikoletta az E-on sajtószóvivője a Vas Népe érdeklődésére elmondta: a most zajló munkálatok mintegy 1500 méteren zajlanak és összesen 31 darab kandelábert érintenek. A kábelek cseréje múlt héten kezdődött és várhatóan augusztus 8-án fejeződnek majd be.

- A Rohonci úti munkálatokra összesen 17 és fél millió forintot költ az E-on. Fontos elmondani azt is, hogy amíg zajlanak a munkálatok üzemszünetre nem kell számítani, mivel a cserét szakaszosan végzik. Tehát lesz közvilágítás a Rohonci út ezen szakaszán - emelte ki a sajtószóvivő.

Egyházi Nikoletta azt is kiemelte, hogy év végéig összesen 60 millió forintot költ a cég a szombathelyi közvilágítás korszerűsítésére. Várhatóan például kor ősszel kezdik el a Nádasdy utcában a vezetékrekonstrukciót, a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk: a Rohonci úti munkák miatt az út menti sövényeket ki kell vágni azért, hogy a platánfák ne sérüljenek. Az őszi fapótlással egy időben azonban ezeket is pótolják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!