Szombathely

2016.06.24. 18:56

Megyei közgyűlés: napirenden az értéktár

Szombathely - A Vas Megyei Értéktár Bizottság első féléves tevékenységéről is beszámoltak a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

Cseszkó Tamás

Mindössze hat napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a Vas Megyei Közgyűlés júniusi ülésén. Kiderült, hogy Hargita megyével nemzetközi együttműködés kiépítése miatt vette fel az önkormányzat a kapcsolatot. Dr. Kovács Györgyi, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője az önkormányzattól a járási hivatalok hatáskörébe átkerült szociális ellátások tapasztalatairól adott tájékoztatást.

Tausz István, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke az első féléves munkáról számolt be. Az idén két alkalommal tartott ülést a bizottság, jövő kedden ismét üléseznek: arról döntenek, hogy Mindszenty bíboros életútja megyei érték legyen-e. Összesen 14 településen vettek részt értéktáras bemutatókon és tájékoztató előadásokon. A beszámolóból kiderült, június 18-án tartották az idei Megyei Értéknapot, ezúttal Gércén.
- Ennek keretében adtuk át a Vas Megyei Értékdíjat, amelyet olyan közösségek kapnak, amelyek kimagasló hagyományőrző értékfeltáró, értékmentő és népszerűsítő tevékenységük révén példaként szolgálnak. Az idei díjazott: a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség - jelentette be Tausz István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!