Szombathely

2015.01.31. 09:21

Mesés rajzok vasi gyermekektől

Majdnem 800 pályamunka érkezett be az idei Óperenciás meseillusztrációs rajzpályázatra, amelyet hetedik éve szervez az Agora -Gyermekek Háza.

Médiaközpont

A versenyre főleg a megye óvodáiból és általános iskoláiból, szakköreiből küldenek alkotásokat, három korosztályos kategóriában, de idén a határon túlról is érkezett nevezés. A tematika hagyományosan a népmesék és népszokások világa. A házigazdák azt a 300 grafikát, festményt válogatták be a kapcsolódó kiállítás anyagába, amelyek láthatóan a valódi élményekből, hallott vagy olvasott mesékből táplálkozva születtek, és egy őszinte fantáziavilágot tükröznek. A legjobb 36 alkotás - 16 óvodás, 15 alsó tagozatos és 5 felsős munka  - készítőjét díjazták is a megnyitón.

Hollósi Hédi 1.osztályos bolyais diák veszi át a díjat Rasperger Józseftől

Évről évre vannak kedvenc mesék és motívumok, amelyek megihletik a gyerekeket, idén sokan jelenítették meg a tavaszi népszokásokat:  a májusfaállítást, a húsvéti locsolást  és a busójárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!