Szombathely

2015.04.23. 17:36

Mi történt? - Érdektelenségbe fulladt a szombathelyi egyetemi diáknap

Szombathely - Szerdán kezdődtek el az idei egyetemi diáknapi programok, és bár az első nap eseményeire viszonylag sokan voltak kíváncsiak, csütörtökön alábbhagyott a lendület. Lényegében érdektelenségbe fulladt a rendezvény.

Unger Tamás

Egy nevét nem vállaló szombathelyi egyetemista elmondta, hogy az elmúlt években egyre kevesebb a diáknapokon részt vevők száma.

– A programokon nagyon kevesen vesznek részt, sokkal kevesebben, mint néhány éve. Ráadásul a koncertekre, amelyek több diákot érdekelnének, belépőt kell fizetni, nem is keveset. Korábban Budapesten tanultam, ahol a diáknapokon valóban egész napos programokon lehetett részt venni, és még az esti koncertre is ingyen mehettek az iskolában tanuló egyetemisták.

Bene Marcell, Kalamár Milán, Németh Bence, Tóth Fruzsina, Velencei Balázs - a diáknapi bowlingozásra még volt néhány érdeklődő. Fotó: Unger Tamás

Nagy Antal, a NyME - SEK Hallgatói Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy szerdán kollégiumi napot tartottak, amely nagyon jól sikerült.

– Volt élő csocsó, bika, szumó bajnokság és főzőverseny is, amelyen 16 csapat indult. Minden csapat más ételt főzött, ezért nehéz dolga volt a zsűrinek. Körülbelül kétszázan vettek részt a főzőversenyen, valamint a különböző játékokon. Az első nap jól sikerült, a hét további részén azonban nem számítunk komolyabb érdeklődésre, talán csak a koncerteken – mondta el Nagy Antal.

Csütörtök délután egyébként a hangzatos nevű libadressz futást szerettük volna megtekinteni, de a három jelentkező csoport tagjai közül senki sem jelent meg. Ennyire jól sikerülhetett volna a szerdai buli?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!