Szombathely

2014.09.30. 17:48

Milliárdos uszodai bővítés Szombathelyen

Szombathely – Rögtönzött sajtótájékoztatón jelentették be kedden, hogy 2,2 milliárd forintból újul meg a fedett uszoda.

Tóth Gábor

 

A fedett uszoda bejárata előtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, Illés Károly, a Vasivíz Zrt. igazgatótanácsának elnöke, a Domino-Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnöke, Kántás Zoltán, a fedett uszoda vezetője, valamint Juhász Tibor, a Domino-AVUS stratégiai tanácsadója osztotta meg az információkat.

Az utóbbi években az uszoda már nem bírta a versenysport és a tömegsport okozta kettős terhelést – egy medencében, egy légtérben edzettek a profik és az amatőrök. Ennek a nehezen kezelhető állapotnak vet véget az uszodafelújítás, -bővítés. De nem csak egy újabb medencével lesz gazdagabb a vasi megyeszékhely.

A folytatásban ugyanis elhangzott, hogy az uszoda többek között gépészeti felújításon is átesik. Így nagyobb terek szabadulnak fel, például a nappali kórház is méltóbb körülmények közé kerül. De jelentős összeg lesz megspórolható az energián is. Felújítják továbbá a tetőszerkezet, a külső burkolatot, és konditermet is kialakítanak. A régi medence is megújul, például mélyül. Az új, versenysportokat kiszolgáló 33x21 méteres fedett medence az uszoda „háta mögött”, a termálfürdő területén épül fel. Egyelőre a tervezés zajlik, azt, hogy mikor kezdődik el az építkezés, mikor lesz kész az új létesítmény, még nem tudni – az impozáns látványtervek már készen vannak. Az egybegyűltek egyetértettek abban, hogy óriási mérföldkőhöz érkezett a 2009-ben kezdődött tervezés, „álmodozás” – ehhez nagyon kellett Puskás Tivadar kapcsolati tőkéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!