Szombathely

2015.10.07. 08:45

Milyen lesz a jövő családja? - Szombathelyi nagycsaládosok Brüsszelben

Brüsszel - A szombathelyi Alpokalja Nagycsaládos Egyesületet Görcz Gyula Csaba elnök és Wiktoráné Szerdahelyi Emília titkár képviselte az Európai Parlament brüsszeli székházában megrendezett „A családok jövője – A jövő családja” című konferencián.

A brüsszeli konferenciát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint két EP-képviselő, Hölvényi György (KDNP) és Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) szervezte, méghozzá a figyelem felkeltésének céljával. Hiszen Pelczné Gáll Ildikó, az uniós parlament egyik alelnöke úgy véli, hogy az európai intézmények nem foglalkoznak eleget a családtámogatás kérdésével. Pedig „az EU saját létét kockáztatja, ha nem ismeri föl a kérdés jelentőségét". A konferencián sok más mellett elhangzott, hogy bár az EU-tagországok túlnyomó többsége „pozitív lépéseket tett" az elmúlt években a családok helyzetének javítására, európai szinten az anyasági szabadsággal kapcsolatos irányelveket például nem sikerült elfogadtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!