Szombathely

2015.01.28. 15:16

Minden, amit a szombathelyi egyetemi szakokról tudni kell - Nyílt nap volt a SEK-en

Szombathely - A felvételizők napján nyílt napot tartottak ma a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ (SEK) „C” épületi aulában. Sok érdeklődő eljött megnézni az egyetem kínálatát.

Bajdó Bettina

A megjelenteket először Gaspari Gábor, az egyetem tanulmányi, szolgáltató és informatikai központ szolgáltatási koordinátora köszöntötte, aki a napot mini Educatio kiállításnak nevezte, hiszen az egyetem összes kara bemutatkozott az aulában, így a teljes képzési palettáról képet lehetett kapni. Elmondta még, hogy a megnyitó után előadások lesznek, melyeken bemutatkoznak az egyetem karai. Úgy vélte, érdemes végighallgatni a rövid tájékoztatatókat, utána pedig lehet kérdezni a standokon magáról a képzésről is. Felvételi nyílt pontot is felállítottak, itt az eljárásról lehetett információkat szerezni. A koordinátor információdús napot kívánt az érdeklődőknek.

Németh Péter tanulmányi igazgató Fotó: Timár Gergely

A napot hivatalosan dr. Koós Ildikó oktatási dékánhelyettes nyitotta meg. Hozzátette, reméli, hogy a most megjelentek közül sokan ősztől az egyetem polgáraivá válnak. Azt is elmondta még, hogy jó látni, hogy ennyien a szabadidejükben eljöttek, hogy a képzéseket megismerjék. Remélte, hogy sikerül válaszokat kapniuk az érettségi előtt állóknak, és ezek birtokában meg tudják hozni életük egyik legfontosabb döntését.

A megnyitó után Németh Péter, a SEK Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központ igazgatója beszélt a 2015-ös felvételi eljárásról, kiemelve azokat a dolgokat, melyek idén megváltoztak.  Szó volt még a továbbtanulás anyagi kérdéseiről, kari előadásokat tartottak, valamint az egyetemi karok saját standjaiknál is várták az érdeklődők konkrét kérdéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!