Szombathely

2016.08.23. 19:05

Minden napra néhány sor

Szombathely - Regények filmadaptációi, kedves idézetek, és persze kedvenc könyvek - mindenféle olvasni- és néznivalót ajánl blogjában Jóna Tímea. Igazodik a rohanó világhoz, és mindennek alapja a Harry Potter-sorozat.

Bakos Ágnes

Hogy hogyan is kezdődött a Napi Sorok?

- Már 2014-ben kezdtem, aztán anyuka lettem, akkor kimaradt egy kicsi, és most megint intenzívebben megy. Könyvértékeléseket tettem fel eleinte, de havi két-három könyvnél többet nem tudok értékelni. Ezért, hogy gyakoribbak legyenek a bejelentkezések, idézetek, könyvelőzetesek is kerülnek az oldalra - mutatta be a Napi Sorokat Jóna Tímea. Színes a blog: még hétvégi filmajánló is szerepel rajta: - Igyekszem úgy válogatni, hogy könyvadaptáció legyen. Már két közösségi portálon is saját profilja van az oldalnak, ezzel sok érdeklődőt elér a blog, amely egyre inkább a rövid szövegekre és a képekre, videókra épít. Témájában viszont csak és kizárólag könyv! - Nehéz követőket találni. Olyanokat, akik tényleg könyvszeretőek, mert én csak a könyvekkel akarok foglalkozni, más témájú posztok nem kerülnek fel - szögezte le a blogger. A tapasztalata vegyes: - Még mindig nehéz eldönteni, mi érdekli az embereket. Például egy felnőttszínezőt ajánlottam a napokban, tényleg csak érintőlegesen, a megjelenése apropóján, és meglepően sokan kattintottak - számolt be. A Napi Sorok blogon nemrégiben jelent meg Jóna Timi legnagyobb kedvence, a Harry Potter-sorozat első részének kritikája - megnéztük és idézzük! Előbb azonban szóbeli ajánlást kaptunk a bloggertől az aktuális olvasmányáról. Timi egyébként mindenevő olvasó : szépirodalmat, fantasztikus könyveket és ifjúsági regényeket is szívesen olvas és véleményez.

Jóna Tímea (jobbra), a Napi Sorok blog szerkesztője alapító tagja a TÁMasz olvasóklubnak, és aktív résztvevője az összejöveteleknek Fotó: TÁMasz, Horváth Eszter

Nem mellékes az sem, hogy a blogger alapító tagja a szombathelyi TÁMasz ifjúsági olvasóklubnak, már csak ezért is érdemes hallgatni az ajánlataira!

AKTUÁLIS

- A Hex Hall sorozat harmadik részét olvasom. Igazi könnyű tinikönyv, nagyon furcsa egy olyan nagyhatású olvasmány után, mint a Cormoran Strike sorozat - mondta a boszorkányos regényrényről. A sorozat egyébként már lezárult, a negyedik résszel. Igazi boszorkányos-démonos fantasy, ifjúsági regény és romantikus is. A harmadik részben Sophie Mercer épp csak belenyugszik, hogy démonnak született, a Tanács máris elveszi tőle varázserejét... Szóval izgalmas és természetfeletti szórakozás, főleg tizenéves lányoknak.

VISSZANÉZŐ - Harry Potter és a bölcsek köve, ez az egyik legutóbbi bejegyzés a Napi Sorok oldalon. Nagyon nehéz erről a sorozatról röviden írnom, nekem a HP világa minden könyvek alfája és omegája. Az írónő, J. K. Rowling mondta: aki nem szeret olvasni, az nem találta még meg a megfelelő könyvet. Nos, olvasni Harry Potter előtt is szerettem, de mióta bepillantást nyertem a varázslóvilágba, nem találtam jobbat. Az első könyv szerintem mindenkivel megszeretteti az olvasást. Mindenkinek ajánlom, nemtől, kortól függetlenül. Harry Potter az a kisfiú, aki árvasága, csodával határos életben maradása és kedvessége miatt mindenki kedvencévé válik. Szinte azonnal a varázslóképzőben találja magát, ahol két legjobb barátja, Ron és Hermione mindig átsegítik a nehézségen. Az iskola igazgatója, Albus Dumbledore egy pillanatra sem veszíti szem elől kedvencét, a bájitaltan-tanár, Perselus Piton jóindulatára azonban már kezdetektől nem számíthat. Harry szüleinek gyilkosa, a Sötét Nagyúr visszatérése egyre inkább nyilvánvalóvá válik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!