Szombathely

2015.04.22. 08:21

Mindenki képes mindenre - A fogyatékkal élők világával ismerkedtek a szombathelyi diákok

Gyerekzsivajtól volt hangos kedden délelőtt a Fő tér. A részt vevő mintegy 220 gyerek Szombathely általános és középiskoláiból érkezett egyebek között a Bercsényi és a Brenner János Általános Iskolából a Kézenfogva Alapítvány által szervezett rendezvényre.

Szombathelyi Médiaközpont

A diákok egy különleges programon vehettek részt, amely a Fogadd el, fogadj el címet viselte.

- Idén egy kamiont alakítottunk át kalózhajóvá, hogy a kalózok és egy kincsestérkép segítségével keressük meg azt a kincset, ami valójában nem más, mint a fogyatékos ember és az egészséges ép fiatal barátsága, együttléte - fogalmazott Váradi Ildikó programvezető.

A program célja az volt, hogy megmutassák a fiataloknak, fogyatékos és ép ember között nincs akkora különbség, mint ahogyan ők ezt elsőre elképzelik. A Brenner iskolában már több éve foglalkoznak fogyatékkal élő gyermekekkel, ezért a tanárok fontosnak tartják, hogy az egészéges diákok betekintést nyerjenek a fogyatékkal élők világába. A gyerekek különböző játékokon keresztül tapasztalhatták meg a fogyatékkal élők, többek között a mozgássérültek, autisták, és a látássérültek mindennapos kihívásait.

A Brenner iskola diákja,  Kiss Borbála próbálja ki a kerekes széket
Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

- Azt is megtudtam, hogy a fogyatékkal élő embereknek milyen nehéz közlekedni és tájékozódni a mindennapokban, és megtudtam azt is, hogyan tudok nekik ebben segíteni - osztotta meg élményeit és tapasztalatait Pásztory Sára, a Brenner iskola diákja.

Az egész napos rendezvény legfontosabb üzenete az volt: mindenki képes mindenre, csak vannak, akik picivel több segítségre szorulnak céljaik eléréséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!