Szombathely

2014.07.22. 15:01

Mobil kamerák segítik a munkát

Szombathely - Huszonnégy új mini kamera segíti ezentúl a közterület-felügyelet munkáját. A szerkezetek az intézkedések jog- és szakszerűségét igazolják majd.

Boros Patrícia

Kedden sajtótájékoztatón mutatták be a városházán az új mini kamerákat, amelyeket a szombathelyi közterület-felügyelet a még hatékonyabb munkavégzés érdekében vásárolt az önkormányzat támogatásával.

Dr. Puskás Tivadar a tájékoztatón beszélt arról, hogy a biztonság nagyon fontos egy közösség életében, hiszen ha egy településre, valamint városra valaki azt mondja, hogy biztonságos, akkor mindenki jó szívvel, bátran látogat el oda. A polgármester elmondta azt is, hogy Vas megye, illetve Szombathely azon területe az országnak, ahol a rendőrségi statisztikák szerint a legjobb a közbiztonság. Amíg a közterületeken elhelyezett kamerák a prevenciót és az intézkedések bekövetkezését szolgálják, addig a kisebb szerkezetek az intézkedések jog- és szakszerűségét igazolják – fűzte hozzá.

Dr. Puskás Tivadar megmutatja az új mini kamerát, amellyel hatékonyabb lesz majd a munka. Mellette: dr. Varsány Péter. Fotó: Boros Patrícia

Dr. Horváth Csaba, a szombathelyi közgyűlés bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottságának elnöke elmondta, hogy május elsejétől a közterület-felügyelők száma tizenkettővel bővült, emelett két szolgálati járművet és két robogót is beszereztek. A térfigyelő kamerarendszer központja a közterület-felügyelethez került, így azokat huszonnégy órában tudják figyelni. A politikus hozzátette: a jövőben az ilyen készülékek száma nő majd.

Dr.Varsányi Péter, Szombathely Megyei jogú Város Közterület- felügyeletének igazgatója szólt arról, hogy a mobilkamerák üzemideje három és fél óra, valamint kézi vezérléssel működtethetőek. A felvételeket az előírásoknak megfelelően nyolc napig tárolják, ha azonban feljelentés történik vagy a felvétel bűncselekményt támaszt alá, akkor azt az érintett hatóságoknak elküldik. Huszonnégy kamerát vásároltunk, amelyeket memóriakártyával bővítettünk – tette hozzá.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!