Szombathely

2015.07.09. 11:35

Most még érdemes barackot venni - a jégeső miatt drágulás várható a szombathelyi piacon

Szombathely - Jövő héten megérkezik a magyar dinnye, viszont a sárgabarackból valószínűleg hiány lesz. Epret, cseresznyét már ne keressen a piacon!

Budai Dávid

Most a sárgabarack befőzés szezonját éljük, vannak, akik tíz kilót is hazavisznek a gyümölcsből, hogy aztán lekvárral töltött üvegekkel pakolhassák meg a kamrát, pedig a sárgabarack kilója idén száz forinttal kerül többe, mint tavaly. Aki hasonlón töri a fejét, annak azonban érdemes sietnie, mivel ahogyan Molnár Páltól megtudtuk, sok helyen a még szüretelésre váró gyümölcsöket leverte a jég, ezért sárgabarackhiány és áremelkedés is várható. Sőt, mivel a szerdai vihar országszerte okozott károkat, minden terménynél várható drágulás.

fotó: Budai Dávid

A piacon epret, cseresznyét már nem, málnát pedig csak elvétve találtunk, a ribizli még tartja magát. A dinnye ezen a héten még nem csak a nevében görög, hanem a származását tekintve is, azonban jövő héten már érkeznie kell a magyar dinnyének is. Mivel a legkedveltebb nyári gyümölcs még drága, ritka hogy egész dinnyék kerülnek a kosarakba, a legtöbben negyedelve kérik. Ez a hét a gyümölcsöké volt a piacon, és várhatóan így lesz ez jövő héten is.

Táblázat: Tóth Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!