Mozi lett a szombathelyi Fő térből a hétvégére

2016. július 17., 19:24 szerző: Bakos Ágnes
komment
Szombathely - Kényelmes, nyugágyszerű székek sorakoztak a „vászon” előtt. Szombaton az eső miatt kevésbé, vasárnap már inkább kihasználták a Fő téri mozizás lehetőségét.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A magyar népmesék sora kezdte a vasárnap délutáni programot a kertmoziban. Kicsik és nagyobbak is letelepedtek a kivetítő elé, a családi sétákba sokan iktattak be egy-egy mesét. Aztán igazi „hazai” filmeket is láthattak, akik erre jártak: a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola mozgókép- és animáció szakos diákjainak filmjeit vetítették le, azokat, amelyek az előző tanévben készültek.

Volt animáció - bármilyen nemzetközi porondon megállná a helyét a különleges, párperces mese. Hegedűről, a zene átadásáról is forgott kisfilm, és az iskolát, a diákok mindennapjait több mozgókép is bemutatta.

- Én egy hónapig dolgoztam az enyémen, szerintem soha nem leszek elég elégedett, de azért büszke vagyok rá - értékelte a saját filmjét Szemes Dániel. Ő is ott ült a közönség soraiban, és végignézte az iskolatársak filmjeit is. A tanévet tükrözik az alkotások, például a vágási feladatokat - sorolta Dani. Az iskoláról szóló filmek sem promóciós céllal készültek, azok is tantárgyi feladatok voltak. A kisfilmek kevés prózával, inkább zenékkel operáltak.

Az animáció és a dokumentum különös elegyét is láthatták a nézők a szabadtéri moziban. A Szent Márton Év programjaként került a vetítő a szombathelyi Fő térre, a Szentháromság-szobor mellé. Az óriáskivetítő sajátja, hogy nappali fény mellett is élvezhetők voltak a bemutatott filmek. Az iskolai alkotások után például a Swing című romantikus magyar és a már klasszikus Mamma mia című amerikai-angol zenés vígjáték. Nosztalgiázhattak is a Fő téren mozizók: a Queen budapesti koncertjét is vetítették.

Bakos Ágnes

2016. július 17., 19:24 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...