Szombathely

2015.03.01. 20:00

Mozis műhelymunka a fotós diákoknak

Szombathely – A szombathelyi művészeti szakközépiskola diákjainak alkotásait naponta láthatja az Agora – Savaria mozi közönsége.

Ölbei Lívia

A szombathelyi művészeti szakközépiskola alkalmazott fotográfus képzésének diákjai szakmai műhelymunkaként készítették el a 40 éves belvárosi Savaria mozi rövid reklámspotjait, adta hírül az Agora művelődési központ. A diákok „alkalmazott kreatív feladata” az volt, hogy szigorúan műhelymunkában jelenítsék meg a mozi szolgáltatásait és karakterét, mindezt természetesen a lehető leghatásosabban, egyúttal minél több információ közvetítésével, ráadásul a műfaj szabályainak megfelelően röviden.

A diákok sikerrel legyőzték az akadályokat: az elkészült munkák a legkülönfélébb animációs technikák alkalmazásával, a retrótrendek jegyében, a mozi arculati elemeit is változatos formában felhasználva adnak élményt és informálják a mozinézőket. Az Agora – Savaria Filmszínház vetítései előtt a nagyközönség a művészeti szakközépiskola jelenlegi végzőseinek (Bicsák Boglárka, Garger Henrietta), valamint a tavaly érettségizett alkalmazott fotográfusainak a munkáit láthatja. Feiner Janka ma már a Képzőművészeti Egyetem intermédia szakos hallgatója, Pittmann Glória pedig a MOME animáció szakán tanul. Szombathelyi tanáraik: Nagy Róbert, Horváth Tibor, valamint Vágvölgyi András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!