Szombathely

2015.05.27. 15:17

Nyolc bicikli ovisoknak - Közös adomány és esély a biztonságos közlekedésre

Nyolc gyerekbiciklit adományozott a Canyon Kerékpárbolt és a Vas Népe az ovisoknak

Vas Népe

Az Aréna utcai óvoda a város egyik legrégibb és legnagyobb óvodája. Kétszázhúsz kisgyerek jár oda, és kilenc, egyedülálló módon osztatlan csoportban foglalkoznak az óvónők a gyerekekkel. Csütörtök délelőtt nagy volt az öröm, a kerékpárbolt és a Vas Népe, közösen nyolc gyerekbiciklit adományozott az óvodának. Hazai gyártmányú, Hauser és Mali biciklik nyergébe ülhettek a leendő, apró, kerékpárversenyzők, akik közül akadt már olyan is, aki pótkerék nélkül ülte meg a drótszamarat.

Bőczénné Taletovics Katalin, Pósfalvi Tamás, Halmágyi Miklós, nyolc bicikli, és rengeteg lelkes, biciklizni kész óvodás (Fotó: Unger Tamás)

Pósfalvi Tamás, a kerékpárbolt tulajdonosa (egykori Aréna utcai óvodás) és Halmágyi Miklós lapigazgató főszerkesztő adta át a bicikliket az ovisoknak, akiknek nevében Bőczénné Taletovics Katalin, az óvoda vezetője köszönte meg az ajándékokat. A gyerekek közben már lelkesen próbálgatták a kétféle, 12-es és 16-os méretű gyerekbicikliket, s valószínűleg csak idő kérdése, hogy valamennyi kerékpárról le lehessen szerelni a pótkerekeket. Az adományozókat nemcsak az ovis múlt vezette az óvoda kiválasztásakor, hanem az is, hogy az Aréna utcai óvoda udvara lehetővé teszi kiépítése miatt, akár a forgalomban való közlekedés alapjainak megtanítását is. Az első lépéseket most megtehetik a kicsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!