Szombathely

2015.09.29. 14:57

Nyolcvan illegális migráns van a szombathelyi börtönben – Követelőznek, ülősztrájkot tartottak

Szombathely – Rázzák a rácsot, ha nem kapják meg, amit akarnak, ülősztrájkkal fenyegetőznek a menekültek a szombathelyi börtönben – így értesült a Vas Népe. Mintegy nyolcvanan vannak most, meg nem erősített hírek szerint a napokban még ennyi menekültet hoznak

Bakos Ágnes

Szeptember 25-étől őrzött szálláshelynek jelölték ki a szombathelyi börtön egy részét illegális migránsoknak.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben azokat a harmadik országból érkezett személyeket helyezik el, akik idegenrendészeti őrizet hatálya alá kerülnek.

Dr. Kövér Anita jogtanácsos-sajtóreferenstől megtudtuk:

„A Szombathelyi Országos Bv. Intézetben jelenleg közel 80 fő áll idegenrendészeti őrizet hatálya alatt, a létszám bővüléséről egyelőre nincs tudomásunk.”

Az idegenrendészeti őrizet szabályai szerint vannak Szombathelyen a menekültek, ezek hasonlóak a legenyhébb büntetés-végrehajtási rezsimszabályokhoz – tette hozzá a közleményben a sajtóreferens.

„Befogadásuk nem okozott problémát” – derül ki a tájékoztatásból.

A Vas Népe úgy értesült, hogy nem egyszerű az őrök dolga az ide szállított menekültekkel.

Követelőznek, jórészt cigarettát akarnak, listát írnak a kívánságaikról. Információink szerint még ülősztrájkot is hirdettek, mert konzult követeltek, valakit, aki eljár az érdekükben Magyarországon.

Rázták a rácsokat rendületlenül türelmetlenségükben.

Úgy tudni, most nyolcvan menekült van az őrzött szálláshelynek kijelölt szombathelyi börtönben, és a napokban még ennyi migránst hoznak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!