Szombathely

2013.11.06. 15:00

Országos egyetemi siker, ráadással az Agora Szalonban

Szombathely - Az elérhető 135-ből 133 pontot kapott a szombathelyi ének-zene szakos egyetemista, Papp Zsófia tudományos dolgozattal is alátámasztott produkciója a tavaszi országos diákköri konferencián.

Ölbei Lívia

Az országra szóló sikert - az országos első helyezést - is ünnepelte az Agora – Szalon kedd esti közönsége.

Falusi Anikó tanszékvezető azt az odaadó összmunkát hangsúlyozta, amely nélkül hasonló eredmények, teljesítmények nem jöhetnének létre. ahogy az is fontos, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ intézeti tanszéke „kirándult" az egyetem falai közül, hogy a városnak is megmutassa magát: csordultig telt ház fogadta az eseményt.

Papp Zsófia Farkas Erzsébet és Benke Éva tanárnő vezetésével, Máriás Zsolt zongoraművész közreműködésével vitte színre a Kabarédalok című díjnyertes produkciót, Karafiáth Orsolya fanyar, mély, játékos, humoros, csipetnyi fájdalommal, iróniával megszórt verseire Fekete Gyula írt zenét, megújítva ezt a múlt századfordulót idéző csillogó, karcos műfajt. A Szalonba pedig meghívást kapott az ezúttal alkalomhoz illően dívának mutatkozó költőnő, Karafiáth Orsolya is, aki bámulatos eleganciával, kedvességgel, humorral – és szépséggel – járult hozzá az est sikeréhez. Úgy vegyült, hogy kivált.

Papp Zsófia előadását a „közönség soraiban" hallgatta végig, sötétben foglalva el a helyét, hogy aztán teljes legyen a meglepetés. „Annyira szórakoztató önt hallgatni", jegyezte meg egy alkalommal, a beszélgetést vezető Benke Éva tanárnőnek címezve a megjegyzést. Szó esett versekről, elfeledett női szerepekről, hatásokról és ellenhatásokról, sikerről – amit Karafiáth Orsolya nem példányszámban mér. Azt mondja, az a legfontosabb, hogy jó minőségű szöveget adjon ki a kezéből. Holnap megjelenik legújabb kötete: meseregény, felnőtteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!