Szombathely

2016.10.27. 11:20

Plusz emelet kerül a Sugár úti kiscsarnokra

266 millió forint a beruházás, ebből 80 millió forint az önkormányzati hozzájárulás, amit a 2017-es költségvetésből biztosít a szombathelyi önkormányzat – ezek a legfőbb számok a Sugár úti sportkomplexum felújítása kapcsán, amit harmadik napirendi pontként tárgyalt a szombathelyi közgyűlés.

Bakos Ágnes

Júniusban adott elvi hozzájárulást a szombathelyi közgyűlés ahhoz, hogy a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. TAO kiírásra pályázzon a csarnok felújítására – emlékeztet az előterjesztés.

Most a plusz felújítási tervet ismerték meg a képviselők.

A terveken látható, hogy az utcafrontról jól láthatóan „Metodikai Sport Központ” felirattal jelzi az új beruházást és funkciót. A büféből recepció lesz, a pihenőhelyiségeket a sportolók elszállásolására alakítják ki. A teljes emeletráépítés miatt nem kell megbontani a munkacsarnok tetőszerkezetét – amit egyébként is fel kellene újítani.

Megszavazták a képviselők a fejlesztést támogató határozati javaslatot. A tartalma szerint a közgyűlés támogatja a „Munkacsarnok Metodikai Sport Központ” létrehozását, az emeletráépítést a meglévő épületre. Az ehhez szükséges bruttó 79,9 millió forintot biztosítja az önkormányzat.

A harmadik napirendi pont után, kevéssel negyed kettő előtt szünetet rendelt el dr. Puskás Tivadar polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!