Szombathely

2014.09.03. 12:27

Szeptember közepétől nyilvános vitákat tartanak

Szombathely ‒ Városi és szakpolitikai kérdésekről kezdeményez nyilvános vitát a Pro Savaria Egyesület. Több hétre lebontva olyan témák kerülnek terítékre, mint a gazdaságfejlesztés és a városüzemeltetés, a szociálpolitika és az oktatás, a környezetvédelem és a közbiztonság, valamint az egészségügy. Polgármester választási vitát is tartanak.

Pócza Gabriella

A lebonyolítás részleteiről szerdán tartottak egyeztetést a Pelikán Hotelben. Az eseményen az MSZP, az LMP, a Jobbik és a Fidesz-KDNP mellett a Pro Savaria képviselői is jelen voltak. Az egyeztetésen Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület polgármesterjelöltje elmondta, fontosnak tartja, hogy a választásokat megelőzően olyan érdemi témákról tartsanak vitákat, mint az egészségügy és a szociálpolitika, az oktatás, a közbiztonság, a városüzemeltetés, valamint a gazdaságfejlesztés. A megadott témákról a jelölőszervezetek képviselői a nyilvánosság előtt fejthetik ki elképzeléseiket.

Balassa Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje elmondta: beszélni kell azokról a kérdésekről, amelyek széles körben érintik a társadalmat. Ezzel a Fidesz képviselője, dr. Szakács Dávid is egyetértett. Emellett felkérte a jelenlévőket, hogy a választásokig etikus kampányt folytassanak. Továbbá megemlítette: lakossági panasz érkezett hozzájuk, hogy a Pro Savaria Egyesület aktivistái a Fidesz nevében gyűjtenek aláírásokat. A sérelemre reagálva Molnár Miklós és dr. Prugberger Emil elmondták: nem voltak aktivistáik, minden jelölt maga gyűjtötte az aláírásokat a körzetében.

Horváth Zoltán, az LMP képviselője és az MSZP-s dr. Czeglédy Csaba szintén nyitottak a vitára, továbbá utóbbi párt javaslatot tett a témák kibővítésére. Czeglédy Csaba kérte, hogy vegyék fel a listára a közbiztonság és a környezetvédelem kérdéskörét is.

A képviselők megegyeztek abban, hogy a témákat négy időpontban fogják megvitatni. Így szeptember 15-én a gazdaságfejlesztés és a városüzemeltetés, szeptember 22-én a szociálpolitika és az oktatás, szeptember 29-én a környezetvédelem és a közbiztonság, október 6-án pedig az egészségügy témaköre kerül terítékre. Ezeken túlmenően október 10-én polgármester választási vitát is tartanak. Az események helyszínéül az Agora-Savaria Mozit jelölték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!