Szombathely

2015.06.10. 17:14

Robbanás egy szombathelyi gyárban - Súlyos égési sérülteket szállítottak a kórházba (frissítve)

Égési sérülteket ápolnak jelenleg is a kórház sürgősségi osztályán. Sem a mentőket, sem a rendőrséget, sem a katasztrófavédőket nem értesítették.

Budai Dávid

19:17 - Azt az információt kaptuk, hogy égési sérülésekkel szállítottak be három embert szerda délután a szombathelyi Markusovszky kórház sürgősségi osztályára. Közülük egy sérült nem igényelt kórházi ellátást, azonban a másik kettő súlyosabban megégett. Információink szerint egyiküknél felmerült, hogy súlyos égési sérülései miatt Győrbe szállítják.

Úgy értesültünk, hogy a baleset egy szombathelyi gyárban történt, ahol valószínűleg egy gép robbanhatott föl. Megkerestük a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét is, azonban megtudtuk ők nem kaptak riasztást. Sikerült viszont elérnünk Köcse Tamás vezető mentőtisztet, aki megerősítette azt az információnkat, hogy lehetséges, hogy egy égési sérültet kell a mai nap Győrbe szállítaniuk, hozzátette a hívást a kórházból kapta, mivel a mentőket sem értesítették a balesetről. Köcse Tamás hangsúlyozta nagyon nagy hiba, hogy ilyen esetekben nem értesítik a mentőket, mivel ezzel a sérültek és a közlekedés résztvevőjét is veszélybe sodorják.

Frissítés: 19:23 - Már a helyszínen vannak a rendőrök és a katasztrófavédők is. Magyar Csaba a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alezredese azt a tájékoztatást adta, hogy rendőrségi hívására vonultak ki egy cég telephelyére a Lovas utcába. Egyelőre ők is információkra várnak, még nem tudni pontosan mi történt.

19:26 - Kettő égési sérültet szállítottak a Markusovszky Kórház sürgősségi osztályára az üzemből. Egy 19 és egy 21 éves férfit. Mindketten súlyosan sérültek, kiterjedt égési sérüléseket szenvedtek. Egyiküket azonnal Győrbe szállították, a speciális égési osztályra. Itt azért nem tudják megfelelően ellátni, mert légúti  égési sérülése van. A másik férfi állapota a körülményekhez képest kielégítő - mondta el prof. Dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója. Korábban három sérültről volt információnk: a főigazgató kettőről tud.

A Farbax Kft. üzemében sérültek meg

A szombathelyi Farbax Kft-nél történt üzemi baleset – erősítették meg tudósítóink, akik a helyszínen jártak az imént. A cég a megyeszékhelyen, a Lovas utcai ipartelepen belül található. Munkatársainkkal egyidőben érkeztek a katasztrófavédelem szakemberei és a rendőrök, akik bementek a gyárépületbe. A Vas Népét nem engedték be, az cég kapuját bezárták előttünk. Egy férfi azt mondta, „semmi keresnivalójuk nincs ott”, és a sérültek tényéről, hogy „jó, hogy előbb tudtuk meg, mint a család”. A trikót viselő férfi karján égésnyomok voltak - nem tudni, hogy köze van-e a balesetnek ehhez.

A Farbax Kft. budapesti cég, amelynek csak telephelye van Szombathelyen. Az Opten cégadatbázis szerint a vállalkozás végelszámolás alatt van. Évek óta nem működő honlapja szerint irodakellékek újrahasznosításával foglalkozott.

20:35 - Megpróbálkoztunk ismét bejutni a Lovas utcai telephelyre, ahol a Farbax Kft. található, de most sem jártunk sikerrel. A kapuig jutottunk, ahol a biztonsági őr azt mondta: ide újságíró nem jöhet be – majd hozzá tette – a cég  egy hivatalos közleményt fog kiadni, addig azonban semmilyen információt nem adhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!