Szombathely

2015.11.26. 17:26

Ruhába ruháztak be

A szombathelyi önkormányzat és a STYL Fashion Kft. összefogásának eredményeképpen létrejött az Oladi Szakképző Iskola ruhaipari tanműhelye.

Szombathelyi Médiaközpont

A ruhaipari tanulók korábban az önkormányzat által biztosított, 11-es Huszár úti épületben sajátíthatták el a szakma gyakorlati fortélyait, de az évek során az épület állaga nagyon leromlott, nem lehetett felújítani, ezért a duális képzés támasztotta követelményeknek eleget téve a tanműhely visszaköltözött az eredeti helyére, a STYL Fashion Kft. épületébe.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Szombathely önkormányzata a STYL támogatásával 36 millió forint értékben alakította ki az új ruhaipari képző központot, amelynek gépparkját és egyéb berendezéseit az iskola régi tanműhelyéből helyezték át. Az így kialakított tanműhelyben 730 négyzetméteren három gyakorlati műhely, három elméleti oktatást szolgáló terem és egy szabászat áll rendelkezésre a ruhaipari szakmák oktatásához, így lehetővé válik a ruhaipari tervezés és kivitelezés összehangolása, mely magába foglalja a szerkesztéstől a szabászati folyamatokon keresztül az egyedi és sorozatgyártás technológiájának elsajátítását is.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

A ruhaipari képzőközpont kialakításával lehetőség nyílik az elméleti és gyakorlati képzés koncentrációjára Ez összhangban van a kormányzat azon szándékával, hogy átalakítja a szakképzést, különválasztva a szakképző iskolákat, és olyan körülményeket teremt, hogy a tanulók jól képzett szakmunkásként lépnek ki a munkaerőpiacra - mondta el Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

- A korszerű géppark és a tantermek felszereltsége alkalmassá teszi a középfokú oktatáson túl a felnőttoktatás és a felsőfokú mérnökképzés megvalósítását is -  emelte ki dr. Puskás Tivadar polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!