Szombathely

2015.09.18. 09:29

Senki sem úszta meg szárazon - Vízipisztolycsatázott Szombathely diáksága

Vizes élményben lehetett része annak, aki csütörtökön délután Szombathelyen, az Ady téri parkban járt. Nem vandálok szállták meg a belvárost, hanem a Városi Diákönkormányzat (DÖK) rendezte meg a hagyományos vízipisztolycsatát.

Vadas Krisztina

Tizenkét iskola tizennégy csapata versenyezett azért, hogy a legkevésbé legyen vizes, bár a végére még az is bőrig ázott, aki nem vett részt a csatában.

A csapatok folyamatosan csatáztak: az nyert, akinek a tagjai közül a legkevesebb embert találták el. Habár nagyon vigyáztak a diákok, a végén, a nagy össznépi csatában senki sem úszta meg szárazon. Volt, aki a vízzel teli konténerbe is belefeküdt.

Fotó:Vadas Krisztina

A küzdelem fair play díjasa az Orlay csapata lett, harmadik helyen a Dési Huber István Általános Iskola, második helyen a Horváth Boldizsár Kereskedelmi Szakközépiskola végzett. A képzeletbeli aranyérmet a Kanizsai Dorottya Gimnázium csapata vihette el.

– Nagyon jó érzés, hogy ennyi diákot meg tudtunk mozgatni ezzel a rendezvénnyel. Legalább 80-an részt vettek a csatában, de nézők is szép számban jöttek – mondta Bársony Dóra szombathelyi diák-alpolgármester.

– Eddig azon dolgoztunk, hogy a meglévő DÖK-tagokat még aktívabbá tegyük és új tagokat toborozzunk. Mára elértük azt, hogy egyre többen jönnek, most már 30-40-en részt vesznek egy-egy gyűlésen. Fontosnak tarjuk, hogy a diákok szeressenek DÖK-ösök lenni, ezért a megbeszéléseken a játékosságra fektetjük a hangsúlyt. A legnagyobb célunk, hogy olyan közösség legyen a Városi Diákönkormányzat, ahová jó tartozni. Ebben a félévben sikerült egy olyan alapot kialakítanunk, amire a következő időszakban bátran építkezhetünk. A munkánk koronája a városi gólyaavató lesz – értékelte az elmúlt fél év munkáját Dávid Noel, Szombathely diákpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!