Szombathely

2016.12.28. 19:20

Sikeres évet zárt Szombathely - Rekonstrukciók, beruházások valósultak meg

Szombathely - Tartalmas évet tudhat maga mögött a vasi megyeszékhely és lakossága. Habár idén a központban a Szent Márton Emlékév állt, sok egyéb fejlődés is megvalósult a városban. Dr. Puskás Tivadar polgármester értékelte 2016-ot.

Vadas Krisztina

Idén immár hetedik alkalommal értékelhette Szombathely elmúlt évét polgármesterként dr. Puskás Tivadar.

- Az év vége közeledtével érdemes rövid számvetést készíteni. Képviselőtársaimmal évről évre a szombathelyiek életének jobbításáért fáradozunk. Törekvéseinkben és feladataink teljesítésében ezúttal is számíthattunk a magyar kormányra - kezdte összegzését a polgármester.

Természetesen 2016. leghangsúlyosabb témájával, a Szent Márton Emlékévvel indította az ez évi történések felsorolását.

Dr. Puskás Tivadar év-értékelőjében kiemelte: csaknem háromszáz program zajlott le a Szent Márton Emlékév keretében. A zárógálán elmondta, a célt elérték: Szombathely és Szent Márton neve összeforrt (Fotó: Unger Tamás)

- 2016-ban, a Szent Márton Emlékévben csaknem háromszáz programmal ünnepeltük, hogy 1700 évvel ezelőtt Savariában megszületett Európa legismertebb szentje. Sikerült elérni a célt: az év során Szent Márton és Szombathely neve összeforrt és híre ment szerte a világban. A Szent Márton Terv keretében pedig folyamatosan épül, szépül Szombathely - részletezte a polgármester. A belvárosban több rekonstrukció is elkészült: megújult a Szent Márton-templom, begyógyult a második világháború egyik utolsó szombathelyi sebe, hiszen felépült a Püspöki Palota 1945-ben lebombázott északi szárnya. Átalakult a Mindszenty tér, a Szeminárium épülete. 2017-ben a környék tovább szépül majd: a Berzsenyi tér, a Smidt Múzeum, a Romkert és környékének felújítása következik. De hetven év után megépült a református templom tornya is.

- Nem felejthetjük ki, hogy elkészült a várva várt M86-os autóút, most már Szombathelyről két óra alatt biztonságosan elérhetünk a fővárosba. Ez sokak életét megkönnyíti - fogalmazott a polgármester.

Az év egyik legnagyobb és legörömtelibb sikere, hogy teljes hosszában átadták az M86-os gyorsforgalmi utat. (Fotó: Szendi Péter)

Dr. Puskás Tivadar a jövő évi tervekről is beszélt. A Haladás Sportkomplexum beruházása a terveknek megfelelő ütemben halad, így 2017 őszére elkészül a város új sportfellegvára a jégcsarnokkal. A Fedett Uszoda beruházásának első üteme idén már elkészült, ez főleg energetikai és műszaki korszerűsítést takart. A Modern Városok Program keretében azonban jövőre tovább korszerűsítik az uszodát, augusztusban már az új sportmedencét is birtokba vehetik a vízilabdázók. A polgármester értékelője végén kiemelte: Szombathely további fejlődése elképzelhetetlen a város lakóinak munkája nélkül. 2017-ben is számítanak minden polgár segítségére és tanácsaira, hogy még inkább olyan város lehessen a megyeszékhely, ahol jó élni, és mindenki jól érzi magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!