Szombathely

2015.03.29. 13:57

Sistrum Gálahangverseny lesz hétfőn a zeneiskolában

Szombathely - A Bartók Béla Zenei AMI a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerületének támogatásával tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Sistrum Regionális Zenei Versenyeket, amelynek gálakoncertje március 30-án, hétfőn 17.30-kor kezdődik a Tibold Iván Teremben.

Civil Tudósítónktól

Az egyéni hangszeres versenyeket - hegedű, szolfézs, trombita, fuvola, kamarazene, klarinét-szaxofon, ütő, gitár, gordonka, furulya és zongora tanszakokon - februárban és márciusban rendezték meg.

A megmérettetésre 47 dunántúli településről, 55 zene-és művészeti iskola 455 tanulója jelentkezett. A szombathelyi Sistrum Regionális Zenei Versenyek hiánypótló szerepet töltenek be a zeneiskolai oktatásban, mivel a minisztérium által támogatott országos zeneiskolai tanulmányi versenyekre csak háromévenként kerül sor, ezért pedagógiai okokból feltétlenül szükséges, hogy a tehetséges növendékek minden évben összemérhessék tudásukat.

A versenyzők teljesítményük alapján névre szóló oklevélen „arany", „ezüst", vagy „bronz" minősítést kapnak, illetve a legjobbak nívódíjat és bronz plakettet. A oklevélen és a plaketten az ősi egyiptomi kultikus csörgőhangszer, a sistrum látható, melyet Isis istennő tart a kezében, a zeneiskola szomszédságában, az Iseumban feltárt ábrázoláson.

A bíráló bizottságok döntése szerint minden hangszert egy nívódíjas versenyző képvisel egy-egy műsorszámmal a március 30-án, hétfőn 17.30 órakor kezdődő gálakoncerten, a zeneiskola hangversenytermében, a Tibold Iván Teremben.

A műsorban Hévíz, Keszthely, Nagykanizsa, Pápa, Pécs, Szombathely és Zalaegerszeg zene- és művészeti iskoláinak tanulói lépnek fel.

A hangversenyt Fodor István, a szombathelyi tankerület igazgatója nyitja meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők, a belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!