Szombathely

2015.09.05. 15:37

Sokszínű csapattal erősít a Fidelitas Szombathelyen

Tizenegy fővel megalakult a szombathelyi Fidelitas – jelentette be Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, a Fidesz választókerületi elnöke szombaton délelőtt.

Cseszkó Tamás

A legnagyobb kormánypárt irodájában szombaton délelőtt nagy volt a nyüzsgés, lelkes fiatalok ültek körbe egy hatalmas kerekasztalt. Az újonnan alakult Fidelitas tagjai igencsak színes egyéniségek. A Fidesz ifjúsági társszervezetéhez csatlakozott többek között Dávid Noel diákpolgármester, Bársony Dóra diák-alpolgármester, Csercsics Richárd, a Haladás VSE birkózója, Vincze Gergely, a BMX-cross válogatott tagja, de akadt gépészmérnök-hallgató, szakácstanonc, dobos és fotóművész is a megjelentek között.

Hende Csaba örömét fejezte ki, hogy a helyi fiatalok ilyen nagy érdeklődést mutatnak a közélet iránt, majd politikai összegzésében értékelte a jelenlegi helyi és országos helyzetet. A Fidelitas elnöke, Rozsenich Bence Tamás lett, aki a Nyugat-Magyarországi Egyetemen végzett, jelenleg a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tanul. Alelnöknek Bársony Dórát és Csercsics Richárdot választották, előbbi a kulturális, utóbbi a sportprogramokért felel majd.

­– Az elmúlt hónapokban megbizonyosodhattunk arról, hogy Szombathely fejlődik, Szombathelynek komoly jövője van – mondta Rozsenich Bence. A Fidelitas frissen megválasztott szombathelyi elnöke kiemelte, a tenni akarás hívta életre a szövetséget. – Hiszek abban, hogy érdemes összefognunk, hogy közösen vegyünk részt a város közéletében. Az elmúlt hetekben sokat beszélgettünk arról, miként lehetne még többet tenni a városért. Azt szeretnénk, hogy a helyi ifjúsági közélet magasabb sebességre kapcsoljon. Célunk, hogy még nagyobb lendületet adjunk Szombathelynek – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!