Szombathely

2015.06.02. 16:31

Streetball: Dávid Kornél jó kosarazást kíván

Szombathely - Június 6-án szombaton 10 órától rendezik meg a Fő téren az I. Vas Népe-Őrvidék Ház utcai kosárlabda-fesztivált. A sporteseményen nagyon szívesen részt vett volna Dávid Kornél is, ám külföldi utazása miatt csak lélekben lehet a vasi megyeszékhely centrumában sportolókkal.

– A rendezők megkeresésére azonnal igent mondtam – vágott rögtön a dolgok közepébe Dávid Kornél, Magyarország eddigi egyetlen NBA-s kosarasa. – Nagyon szívesen mentem volna el Szombathelyre élménybeszámolót tartani vagy esetleg még egy picit be is szálltam volna kosarazni. Számomra minden olyan esemény fontos, amely a kosárlabdázás népszerűsítéséről szól. Sajnos később derült ki, hogy a rendezvény időpontjában Olaszországba kell utaznom, ahol egy „NBA Draft Camp" lesz. Ezen pedig egy Amerikából érkező kollégámmal képviselnem kell a Milwaukee Bucks csapatát.

Dávid Kornél zsákol. Fotó: Vn-Archív

– Mennyire kedveli az utcai kosárlabdázást, mint műfajt?

– Azt hiszem, hogy az utcai kosárlabdázást nyugodtan nevezhetjük a sportág alapjának. Sok jelenlegi profi játékos is így kezdte a pályafutását. Nagyon jó, hogy már Magyarországon is egyre többen játsszák és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Amerikában az ember szinte bármerre jár, mindenhol pattog a kosárlabda. Rengeteg olyan közösségi tér van, ahol a sportolni vágyók összejöhetnek. Persze ott sem lesz mindenkiből profi, de a lényeg, hogy nemtől és kortól függetlenül kegyetlenül sokan mozognak, egészségesen élnek.

– A szombathelyi kosárlabda-fesztiválon több egykori játékostársa, például Kálmán László is pályára lép. Milyen emlékeket őriz a vasi megyeszékhelyről?

– Amikor itthon játszottam nagyon sokszor pályára léptem a Falco ellen is. Szombathely már egy jó ideje meghatározó szerepet játszik hazánk kosaras életében. Kálmán Laci pedig a sportág ikonja. A válogatottban igen sokszor játszottunk együtt. Ahogy hallom, ő az edzősködés mellett elég aktívan kosarazik is. Rám ez nem igen igaz, de persze én is a sportág mellett dolgozok ma is. Néha egy-egy gálán én is beöltözök, de ez tényleg csak ritkán fordul elő. Sajnos ezt most az I. Vas Népe-Őrvidék Ház utcai kosárlabda-fesztiválon nem tudom megtenni, de azt megígérhetem, hogy lélekben én is ott leszek. Amúgy pedig jó kosarazást kívánok minden szombathelyinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!