Szombathely

2014.11.04. 16:00

Szent Márton nyomában

„2016-ban ünnepeljük Szent Márton születésének 1700. évfordulóját. Az a cél, hogy addig minél többen megismerjék Márton élettörténetét és cselekedeteit” - mondta Szommer Ildikó irodavezető a programokat ismertető sajtótájékoztatón.

Hozzátette: elkészült a műsorfüzet, amelyet a könnyebb kereshetőség érdekében tematizáltak.  A hagyományokhoz hűen lesz Márton napi vásár- és kirakó, vesperás, lampionos felvonulás és ünnepi szentmise. Újdonság a Mesebolt Bábszínház papírszínház előadása, ami játékos formában meséli el a szent élettörténetét. A Fő téren Szent Márton ábrázolásokkal ismerkedhet majd a sétáló közönség, a komolyzene kedvelői az orgona bérlet koncertjei közül válogathatnak, a Savaria Múzeumban nyíló kiállításon pedig Szent Mártont, a katonát mutatják be. Idén először a 30Y kultúrbusz is csatlakozott a rendezvényekhez. Nyolc szombathelyi fotós 21 képe kapott helyet a mozgó tárlaton. A Szent Márton napi díjátadó gálaműsor november 8-án lesz. Ekkor adják át a díszpolgári címet valamint a szakmai és életműdíjakat.

Szommer Ildikó és Puskás Tivadar (Fotó: Médiaközpont)

Puskás Tivadar polgármester kiemelte, Szent Márton élettörténete példaértékű a ma élők számára is.

„A segítés, az összetartozás és a szociális gondoskodás hagyományát őriznünk kell Szombathelyen. Ez egyben Szent Márton szellemiségének, nyomdokaianak a követése is”- fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!